ÇGC Yönetim Kurulu, Suruç’taki terörü lanetledi

ÇGC Yönetim Kurulu, Suruç’taki terörü lanetledi
  ÇGC, siyasileri göreve çağırdı “Kaos ortamının önüne geçilmeli”  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu,...

 

 

ÇGC, siyasileri göreve çağırdı

 

“Kaos ortamının önüne geçilmeli”

 

 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör olayını şiddetle kınadı.Gazetecilerin toplumda meydana gelen tüm olaylara karşı duyarlılık gösterdiğini ve insani olarak terörün her türlüsüne karşı olduğunu bildiren Yönetim Kurulu, ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlardan bir an önce kurtulmasını diledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin gazetecilikten öte vicdani hassasiyetinden ötürü insanların ölümüne sessiz kalamayacağını kaydeden Yönetim Kurulu, Ortadoğu’daki kaos ortamının ülkemize yayılmaması için mecliste grubu bulunan siyasi partileri göreve çağırdı.Suruç’ta meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin de yaralandığı saldırının  hiçbir açıklamasının olamayacağını ve terörün her türlüsünün lanetlenmesi gerektiğini vurgulayan ÇGC Yönetimi, “Ortadoğu’yu sarmalayan kan ve gözyaşı en çok ülkemizi sıkıntıya sokuyor. Suriyelilere kol kanat gererken ülkemizin güvenliğinin büyük risk altına alındığı bundan önceki terör olaylarında olduğu gibi Suruç’taki son saldırı nedeniyle de açıkça ortaya serilmiştir. Ülkemizde daha çok acı yaşanmaması, insanlarımızın katledilmemesi adına siyasi parti liderlerinin bu konu üzerinde hassasiyetle durması ve aynı masa etrafında çözüm yolları araması şarttır” ifadelerine yer verdi.

ÇGC Yönetim Kurulu, hunharca katledilen vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

 

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.