CHP'de ilk büyük hesaplaşma bugün

CHP'de ilk büyük hesaplaşma bugün

CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün Parti Meclisi'nde Köşk adayına ilişkin itirazlara karşı savunmasını yapacak.Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'çatı aday' olarak...


CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün Parti Meclisi'nde Köşk adayına ilişkin itirazlara karşı savunmasını yapacak.


Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'çatı aday' olarak belirlenmesinin ardından CHP'de ilk büyük hesaplaşma Parti Meclisi'nde (PM) yaşanacak.

Bugün genel merkezde toplanacak olan PM'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun aday gösterilmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verecek.

Toplantıda Birgül Ayman Güler gibi partinin ulusalcı kanadında yer alan isimlerin, CHP liderine 'Siyasal İslam'ın CHP Genel Başkanı eliyle Türkiye'ye dayatıldığı', 'İhsanoğlu'nun Atatürkçü, laik kesim tarafından kabul görmeyecek bir aday olduğu' eleştirilerini getiriceği belirtiliyor.

Sabah'ın haberine göre; Yine Adnan Keskin gibi bazı PM üyeleri de Kılıçdaroğlu'nun, aday belirlenmesinde izlediği yönteme itirazlarını dile getiricek

. Kılıçdaroğlu, PM'nin ardından il başkanlarını toplayacak. 26 Haziran'daki yapılacak toplantıda Kılıçdaroğlu, daha önceki görüşmesinde ağırlıklı olarak 'Yılmaz Büyükerşen'in adaylığı'nı isteyen il başkanlarına İhsanoğlu'nun adaylığını anlatacak ve seçim kampanyası süresince yürütülmesini istediği çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Kılıçdaroğlu 27 Haziran'da ise Almanya'da inanç temsilcileriyle bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, aralarında Alevi örgütlerinin de bulunduğu 650 inanç temsilcisinin davetli olduğu toplantıda "neden İhsanoğlu'nu çatı aday olarak belirlediklerini" anlatacak.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler