Çiçek'ten HSYK'ya çağrı ?
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Balyoz kapsamındaki tutuklamaların hakimlerin değişmesinin ardından gerçekleştiği eleştirileri üzerine HSYK'ya "Tereddütleri giderecek bir açıklama yapın" çağrısında bulundu.
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
Çiçek, bir gazetecinin, "Balyoz davasıyla ilgili, savunma avukatlarının çekilebileceği ifade ediliyor. Bu ne anlama geliyor, siz nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: "Konunun önemini şahsen kabul ederim, gerçekten önemli bir gelişmedir. Ancak sizin de sorunuzu içinde söylediğiniz gibi bu yargısal faaliyettir. Biz, bu yargısal faaliyetin tümüyle dışındayız. Tutuklama talep eden yargının bir unsuru savcı, kararı veren mahkeme... Bunda itiraz edilen yönler varsa bu tutuklamaların haksız olduğu, doğru olmadığı, hukuksuz olduğu ya da gerek olmadığı yönünde bir kanaat varsa bunun da karara bağlanacağı yer bir yargı merciidir."
Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda bu nedenle tutuklamalarla ilgili herhangi bir konunun konuşulmadığını söyledi. Çiçek, tutuklamaların hakimlerin değişmesinin ardından gerçekleşmesi yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise HSYK'yı konuyu aydınlatacak bir açıklama yapmaya çağırdı:
"Mahkeme başkanları bildiğim kadarıyla oy birliği ile değişti. Kamuoyunda böyle bir tereddüt varsa bunu ortadan kaldırmak da onların görevi. Açıklama yaparlarsa iyi olur. Bu sorunun cevabını ben veremem. İsterseniz buradan da bir çağrı yapmış olduk ki bu konuyu kamuoyunda tereddüt kalmasın, HSYK bir açıklama da yapsın uygun görüyorsa." Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bakanlar Kurulu başlamadan önce elinde dosyalarla Başbakanlık'tan ayrıldı. Çiçek, gazetecilere Ergin'in ayrılışı konusunda bir bilgisi bulunmadığını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.