?Çocuklara söz dinletmenin yöntemleri vardır?

?Çocuklara söz dinletmenin yöntemleri vardır?

Pedagog Ali Çankırılı, çocuklara söz dinletmenin yöntemleri olduğunu belirtirken, evliliğin sağlıklı yürümesi için de eşler arasında denklik olması...


Pedagog Ali Çankırılı, çocuklara söz dinletmenin yöntemleri olduğunu belirtirken, evliliğin sağlıklı yürümesi için de eşler arasında denklik olması gerektiğine dikkat çekti.

Malatya Deniz Kitabevleri?nin okul öncesi öğretmenlerine düzenlediği seminerde İHA?nın sorularını cevaplandıran Pedagog Ali Çankırılı, çocuklara söz dinletmenin yöntemleri olduğunu belirterek, "Çocuklara, bağırmadan, sinirlenmeden, ceza vermeden söz geçirebiliriz. Bu nasıl olur diye düşünenler oluyor. Ancak bu bilimdir. Birincisi seçenek sunmaktır. Eğer çocuğa seçenek sunarsanız, söz dinler. Ama onun adına karar verirsek, bu sefer direniş ile karşılaşılabiliyor. İnatçılık yapabiliyor" ifadelerini kullandı.

Anne ve babaların çocuklarla kaliteli zaman geçirmesi önerisinde bulunan Çankırılı, "Çocukların el becerilerini ve duygusal alanlarını geliştirebileceği oyunlar öğretilmeli" şeklinde konuştu.Çatırdayan evliliklerle ilgili tavsiyelerde de bulunan Çankırılı, "Evlilikte, karşıyı tanımadan önce kendini tanımalıdır. Ben nasıl biriyim? Nasıl bir evlilik bekliyorum? Nasıl bir eş bekliyorum? Eşler arasında denklik çok önemlidir. Eşini tanımadan, sadece fiziksel görünüşüne göre karar verilmemeli" dedi.

Evliliğin sağlıklı yürümesi için eşler arasında denklik olması gerektiğine de dikkat çeken Çankırılı, "'Ömür boyu hayatı paylaşacaksınız. Birbirinizi iyi ve yakından tanıyor musunuz?' diye soruyorum. 'Birbirimizi seviyoruz' diyorlar. Ben ise birbirinizi sevip sevmediğinizi sormuyorum. Sevmeseniz zaten olmaz. Birbirinizi yakından tanıyor musunuz? O önemlidir. Birbirinizi tanıyor musunuz sorusuna yeterli cevap alamıyorum. Evlenecek kişiler, birbirini iyi tanımalıdır. Aile ve gençler arasındaki denklik önemlidir. Bu nedenle gençler, evlilik okulları eğitimlerine katılmalıdır" diye konuştu.

NİHAT ABACI-İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler