Doğu ve Güneydoğu'da PKK terörüne tepkiler sürüyor

Doğu ve Güneydoğu'da PKK terörüne tepkiler sürüyor

 Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin terör örgütü PKK'nın güvenlik güçleri ve sivilleri hedef...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin terör örgütü PKK'nın güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan saldırılarına tepkisi devam ediyor.

 

ELAZIĞ (AA) - Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısı ile son dönemlerde bölgede güvenlik güçlerini ve sivil halkı hedef alan terör saldırılarını kınadı.

 

Halkın bu hain saldırılar karşısında yılmayacağını, birlik ve beraberliğini korumaya devam edeceğini dile getiren Bahşi, Türkiye'nin bütün hile ve desiselere rağmen Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla birlik ve beraberliğini daha çok muhafaza ederek ilerlemesini sürdüreceğini vurguladı.

 

Bahşi, şöyle devam etti:

 

''Elazığ halkı her zaman devletinin yanında olmuş ve asla terör ve ihanet şebekelerine müsaade etmemiştir, etmeyecektir. Birlik ve beraberliğini devamlı muhafaza etmiş bir metanet şehridir. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizde yaşayan insanımız başta olmak üzere bütün ülkenin yüreği yanmaktadır. Hain terör, çocuk demeden, kadın erkek demeden her önüne geleni kalleşçe katlediyor. Bir gün işinde gücünde herhangi bir Kürt aileyi yok ediyor, bir başka gün babasının yanındaki beş yaşındaki masum çocuğu katlediyor ya da emniyet binalarına saldırarak güvenlik güçlerini şehit ediyor. Biz biliyoruz ki, acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır.''

 

FETÖ'nün darbe girişimi karşısında dimdik ayakta duran halkın terör karşısında da aynı duruşu sergileyeceğini ifade eden Bahşi, ''FETÖ, DEAŞ ve PKK aynı küresel odakların stratejileri çerçevesinde hareket eden terör örgütleridir. Son zamanlarda bazı batılılardan gelen itiraf gibi açıklamalar, her üç örgütün de kaynağını göstermektedir." diye konuştu.

 

Ülkenin sadece terörle mücadele etmediğini, küresel güçlerin oyununu bozmak için de büyük bir savaş verdiğini aktaran Bahşi, emperyalist devletlerin hangi oyunu oynarsa oynasın, hangi terör örgütünü kullanırsa kullansın Türkiye'nin diz çökmeyeceğini dile getirdi.

 

-Bingöl

 

 

Memur Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik de terör saldırılarını kınadı.

 

Hain terörün, çocuk, kadın, erkek demeden her önüne geleni kalleşçe katlettiğine işaret eden Çelik, "Her saldırı bizi biraz daha kenetlemektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış milletimiz, sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Halkımız PKK terörüne 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz'da FETÖ terörüne hep beraber direndik. Bundan sonra da direneceğiz, bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik." ifadelerini kullandı.

 

Terör örgütü PKK'nın bir Kürt örgütü olmadığına işaret eden Çelik, örgütün bölge insanının eğitimine, ekonomisine, inanç sistemine, yaşam hakkına orantısız bir şekilde saldırdığını vurguladı.

 

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven de, Elazığ, Van ve Bitlis'te yaşanan terör olaylarını kınadı.

 

Son zamanlarda ülkede var olan birlik ve beraberlik ruhuna kasteden terör örgütünün amacına kesinlikle ulaşamayacağını vurgulayan Seven, "Kararlı ve dik duruşumuzla, hain terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Türkiye'yi karıştırmak isteyen bu karanlık odaklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenerek beraberliğimize sahip çıkmaktır." dedi.

 

-Mardin

 

 

Terör örgütü PKK'nın FETÖ'den hiçbir farkının olmadığını kaydeden Ensar Vakfı Mardin Şube Başkanı Zeynel Tepe, her iki terör örgütünün işbirliği halinde olduğunu belirtti.

 

Tepe, "FETÖ'nün yaptığı bu işgal ve darbe hareketi başarısız olunca bunları devreye soktular. Bunlar Türkiye'yi rahatsız etmek ve zora sokmak istiyorlar. İnşallah hiçbir netice alamayacaklar. Türkiye çok güçlü bir devlettir. Allah'ın izniyle bunların hepsinin üstesinden gelecektir." dedi.

 

Bölgenin bilinçli bir şekilde kaosa sürüklenmek istendiğine işaret eden Dost Der Başkanı Mehmet Arasan da bu saldırıları yapan zihniyetin er ya da geç mahkum olacağını bildirdi.

 

PKK'nın hiçbir şekilde Kürt halkını temsil etmediğini vurgulayan Arasan, "Kürt halkını temsil eden bir örgüt halkına kurşun sıkamaz. Halkına bomba atamaz. PKK'nın yakından uzaktan Kürt halkıyla bir ilişkisi yoktur. PKK, üst aklın bölgedeki maşasıdır." ifadelerini kullandı.

 

Kürt halkını 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi yine caddelere inip bu terör saldırlarına karşı dik durması gerektiğini anlatan Arasan, Kürt halkının artık meydanlara çıkması gerektiğini anlattı.

 

Arasan, şöyle devam etti:

 

"15 Temmuz günü nasıl dışarı çıktılar milletçe tepkilerini ortaya koydular. Türkiye ve bölgede, bu terör olaylarına karşı yine meydanlara çıkıp bunları lanetlemek gerekiyor. Aksi taktirde bunların duracağı yok. FETÖ ile PKK aynı yerden yönlendiriliyor. Birisi duruyor. Diğeri başlıyor. Milletimiz de bunların gerçek yüzlerini görüyor. Bunlara gereken tepkiyi yavaş yavaş vermeye başladı. Er ya da geç millet bunlara bir tokat vuracaktır."

 

Bu bombalı saldırılarının bir milletin özgürlüğü için yapılan saldırılar olmadığına değinen Din Bir Sen Mardin Bölge Başkanı Mehmet Şirin Ersan ise saldırıları lanetledi.

 

Ersan, "FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarısız olunca PKK, bombalı terör saldırılarında bulunarak sivil, polis ve askerlerin şehit olmasına sebep olmaktadır. Millet olarak daha çok birbirimize kenetlenmeliyiz. 15 Temmuz'daki asil duruş gibi 81 vilayet el ele omuz omuza vererek bunların bertaraf olması için çaba göstermek zorundayız." şeklinde konuştu.

 

Muhabir: İsmail Şen,Abdullah Çelik,Osman Öksüz

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler