Yükseköğretim Camiası Yeni Akademik Yıl için Ankara’da Bir Araya Geldi

Yükseköğretim Camiası Yeni Akademik Yıl için Ankara’da Bir Araya Geldi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 2026-2027 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’deki 208 üniversitenin bir araya geldiği törene, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Özen’in yanı sıra öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak öğrencilerin yeni bilgi ve deneyimler kazanacağı, akademisyenlerin bilimsel yayın ve araştırma faaliyetleriyle akademik üretime katkı sunacağı, üniversitelerin ise başarılarına yenilerini ekleyeceği verimli bir akademik dönem diledi. Erdoğan, konuşmasında yükseköğretimin bilgi üretimi, bilimsel araştırma, yenilikçilik ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesindeki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yükseköğretim alanına ilişkin değerlendirmelerinin ardından, üniversitelerde yürütülen bilimsel araştırmaları, projeleri, akademik çalışmaları ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla verilen 2026 Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Özen’e törende Doç. Dr. Sefa Özbek, Dr. Öğr. Üyesi Gamze Bozkul, Öğr. Gör. Dr. Banu Coşkun ile öğrenciler Aybike Yurt, Sibel Paçal, Kunter Murat Erdağ ve Cihanay Kelkoca eşlik etti.

Kaynak:Adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.