En düşük memur maaşı ne kadar artacak?

En düşük memur maaşı ne kadar artacak?

Uzlaştırma Kurulu, 2011 yılı için memur maaşlarına yapılması planlanan zam oranlarını açıkladı. Memura yapılacak olan ek ödemeler ve zamlar ile birlikte...

Uzlaştırma Kurulu, 2011 yılı için memur maaşlarına yapılması planlanan zam oranlarını açıkladı. Memura yapılacak olan ek ödemeler ve zamlar ile birlikte en düşük memur ve artış miktarı şöyle olacak .

Uzlaştırma Kurulu, 2011 yılı için memur maaşlarına yapılması planlanan zam oranlarını açıkladı. Memura yapılacak olan ek ödemeler ve zamlar ile birlikte en düşük memur maaşı bin 300 liradan 2011 Temmuz ayında bin 560 liraya yükselecek.

Kurul'dan bugün yapılan açıklamaya göre, 2011 yılının ilk 6 ayında yüzde 4 zam ve  taban ücrete ilave olarak 16 lira, ikinci 6 ayda da yine yüzde 4 artı 22 lira  ilave zam yapılması önerildi.  Uzlaştıma Kurulu'nun bu önerisi Bakanlar Kurulu'na sunulacak.  Yapılan yeni zamların ardından bin 300 lira olan en düşük memur maaşı 2011 Temmuz ayında 1560 liraya yükselecek.

Daha önce hükümet ile sendikalar arasında yapılan görüşmelerde mütabakata varılamayınca Kamu-Sen, 2011 yılı için memurlara yapılacak olan zam oranı görüşmelerini Uzlaştırma Kurulu'na taşımıştı.

SENDİKALAR NE KADAR ZAM İSTEDİ HÜKÜMET NE VERDİ

Hükümet ile sendikalar arasında yapılan görüşmelerin başlangıcında hükümet,  2011 yılı için sendikalara yüzde 3+3 artış ve 70 liralık ek ödeme teklif etmişti.

Sendikaların bu teklifi kabul etmemesi üzerine yeniden yapılan görüşmeler sonucunda, hükümet zam oranı teklifini artırarak yüzde 4+4'e çıkarmıştı. Memur-Sen  yapılan bu tekliği teklifi kabul ederek hükümet ile uzlaşmaya varmıştı.

Kamu-Sen ise yapılan yüzde 4+4'lük zammı da kabul etmeyen ve taban aylığa yüzde 30 oranında artış talep eden Kamu-Sen görüşmeleri Uzlaştırma Kurulu'na taşımıştı.

Uzlaştırma Kurulu'da bugün açıkladığı karar ile Kamu-Sen'in  isteklerini de göz önüne alarak taban aylığa ilk 6 ay için 16 lira, ikinci 6 ay için 22 lira artış önerisinde bulundu.

AİLE YARDIMI  VE EK ÖDEMELER DE ARTIRILDI

Bu artışların dışında memurların değişik adlar altında aldıkları ek ödemelere de 80 lira artış yapılırken,  memurların yüzde 27'sinin faydalandığı aile yardımı da  ilk 6 ayda 20 lira, ikinci 6 ay için de 20 lira artırıldı. Ayrıca sendika üyesi çalışanlara 3 ayda bir de 45 lira toplu görüşme ikramiyesi ödenecek.

Enflasyon oranının yapılan zamları aşması durumunda ise gerçekleşen enflasyon oranı ile zam oranı arasındaki farklar, 1 Temmuz 2011 ve 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olacak şekilde ücretlere yansıtılacak.

hürriyet

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler