Erdoğan: 24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek hesabını soralım

Erdoğan: 24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek hesabını soralım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin Metin Temel'le ilgili sözlerine ilişkin,"24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek, gelin bunun hesabını soralım." dedi.

Erdoğan: 24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek hesabını soralım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin Metin Temel'le ilgili sözlerine ilişkin,"24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek, gelin bunun hesabını soralım." dedi.

ANTALYA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli köprülere ilişkin Kepez Kapalı Spor Salonu yanındaki Seyhan Bulvarı'nda gerçekleşen partisinin mitinginde Antalyalılara hitap etti.

Erdoğan, alandakilerin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, 24 Haziran'daki demokrasi bayramını da herkesle kutlayacaklarını belirtti.

Antalya'da toplam maliyeti 14 katrilyon liraya yakın 19 yol projesinin inşasının sürdüğüne işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunların böyle bir derdi yok, bunlar bu tür tünelleri kapatacaklarmış, bunların içini dolduracaklarmış. Köprülerin fiyatlarını konuşuyorlar. Bırakın bu işleri. Devletin köprüleriyle, kamu özel ortaklığıyla yapılmış köprünün ne demek olduğunu bile bunlar bilmez, anlamaz. Şu anda bayramda ne yaptık? Biz 'devlete ait yollar, köprüler ücretsiz' dedik değil mi? 

Şimdi bunun üzerinden bile rant elde etmek istiyor Bay Muharrem. 'Bak işte Demirel'in yaptığı, Özal'ın yaptığı, Erdoğan'ın yaptığı. 'Demirel ve Özal'ın yaptıkları bedava ama işte Erdoğan'ın yaptığı ücretli' diyor. Ya biz deveye hendek atlatıyoruz. Sizin yaptığınız böyle bir şey var mı? Siz bunları yapamazsınız. Biz, devlete ait olanları ücretsiz yapmışız 'buyurun geçin' diyoruz ama kamu özel olana da belli sembolik bir rakam."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşamki televizyon oturumunda bunların detaylarını da anlatacağını bildirerek, "Haklı da olabilirsin. İnşallah bir daha ki bayrama, ona da ayrı bir formülle inşallah onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem. Biz bunlardan ürkecek kadar yoksul değiliz. Biz Türkiye'yi 3,5 kat büyütmüş bir iktidarız. Sen nerede geziyorsun, dur bakalım. Proje ve planlama aşamasında olanlarla bu rakam 20 katrilyonun üzerine çıkıyor." dedi.

Afyonkarahisar-Antalya yolunu, Antalya kuzey çevre yolunu, Alanya doğu çevre yolunu, Kızılkaya-Bozova-Korkuteli-Elmalı-Finike yolunu gelecek yıl tamamlayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Biz ders çalışıyoruz Bay Kemal, Bay Muharrem dersimize çalışarak geliyoruz. Maliyeti 4,5 katrilyon lira olan Antalya-Alanya-Gazipaşa yolunda ve Gökçebelen Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor. Güzergahta 7 kilometre kısalma sağlayacak projenin tamamını inşallah 2 yıla kadar tamamlıyoruz." dedi. 

Otoyolun üçüncü ayağı olan ve toplamda 178 kilometre uzunluğa sahip Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının ön proje çalışmalarını bu yıl içerisinde tamamlayacaklarına işaret eden Erdoğan, "Toplam uzunluğu 155 kilometre olan Antalya-Alanya otoyolunun ön proje çalışmaları bitti, artık diğer aşamalara geçiyoruz." diye konuştu. 

 "Batı Antalya Havalimanı'nı yapmak için kolları sıvadık"

Erdoğan, "Artık Antalya bir dünya devi olma yolunda. Antalya'ya ikinci bir havalimanı olarak Gazipaşa'yı kazandırdık, onun da açılışını geldim, yaptım. Bay Muharrem, ben yaptıklarımla konuşuyorum, Bay Kemal, ben yaptıklarımla konuşuyorum, sen neyle konuşuyorsun onu söyle. Şimdi Batı Antalya Havalimanı'nı yapmak için kolları sıvadık Bay Kemal, Bay Muharrem. Kaş Çukurbağ Ağul mevkisini havalimanı için belirledik. Yıllık 4 milyon yolcu kapasiteli planladığımız havalimanımızın proje bedeli ne biliyor musunuz? 850 trilyon." dedi. 

"Demre'de bir kruvaziyer limanı yapmayı planlıyoruz"

Vatandaşların, "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde tezahüratları üzerine Erdoğan, "Maşallah Antalya, biz size hiçbir zaman yapamayacağımızı vadetmedik, yapacaklarımızı vadettik. İnşallah Batı Antalya Havalimanı'nı 2022 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Kaş ve Alanya yat limanlarını hizmete açtık, biz yaptık. Bunların böyle bir derdi var mı? Yok. Demre ve Gazipaşa yat limanlarının yapımı sürüyor mu? Sürüyor. Antalya için ayrıca Demre'de bir kruvaziyer limanı yapmayı şu anda planlıyoruz. Bunlarda böyle bir hesap var mı? Yok. Seneye inşallah bu limanın yapımı için çalışmaya başlıyoruz." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'ya gelen turist sayılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "2017'de Antalya'ya gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 57'lik artış gösterdi. Nereye çıktı? 10,5 milyona çıktı. Bir sıkıntı yaşadık ama bu yıl turist hedefimiz 14 milyon. Bak nereden nereye geldik? Ülkemiz genelinde ise bu sene 40 milyon turist bekliyoruz. 32 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz, şu anda hızla bu hedeflere ilerliyoruz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu CHP zihniyeti Kanal İstanbul'da da 'yaptırmayız' diyor. Kim, Bay Muharrem. Ya Bay Muharrem, sen kimsin de yaptırmıyorsun? Biz Allah'ın izniyle, benim milletim 24 Haziran'da bu evladına 'yürü' dediği zaman, Kanal İstanbul'u nasıl yaptıracağız göreceksin."

Erdoğan, muhalefete yönelik "Turizmde Türkiye'de 40 bin odadan bahsediyor. Biz ise 1,5 milyon yatak kapasitesinden bahsediyoruz. Bunlar nal topluyor nal." eleştirisinde bulundu.

"Tüm dünyaya demokrasi dersi vermelerini bekliyorum"

"24 Haziran'da Türkiye ile beraber 60 ülkede hep birlikte bayram yapacağımıza inanıyorum. Yurt dışında rekor bir katılımla tüm dünyaya demokrasi dersi vermelerini bekliyorum." diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Yurt dışındaki kardeşlerimiz, büyük fedakarlık göstererek sandıklara gidiyor... Bu sabah Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştüm. 'Bak, bizim insanımız orada biraz çile çekiyor, lütfen demokratik haklarını kullanmada yardımcı olun' dedim. Bakalım, söz verdi, 'Elimizden geleni yapacağız' dedi."

"Suruç'taki hadise gerçeği tüm çıplaklığı ile ortaya koydu"

Erdoğan, "Bize inanan kardeşlerim, inanıyorum ki PKK'dan ve destekledikleri partiden daha fazla çalışarak açık ara önde çıkacağız." dedi.

Suruç'taki olaya ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Bu hadise bir gerçeği tüm çıplaklığı ile ortaya koymuştur, bölücü terör örgütü ister siyasi parti ister sivil toplum kuruluşu isterse başka bir kılıf olsun fark etmiyor. Hangi boyaya boyanırsa boyansın gerçek yüzünü bir şekilde ortaya çıkartıyor." diye konuştu.

Erdoğan, "İsteseniz de istemeseniz de nerede bizim için bir tehdit varsa biz Mehmet'imizle beraber oralara gireceğiz." dedi.

"Gelin bunun hesabını soralım"

İnce'nin Metin Temel'le ilgili sözlerini de eleştiren Erdoğan, "24 Haziran'da kim kimin apoletini sökecek, gelin bunun hesabını soralım." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin oylarının HDP'ye savrulduğunu, aktığını ve oralara doğru bir destek verilmesi için çalışmalar yapıldığını, bunların hepsini takip ediyoruz, öğreniyoruz." dedi.

Erdoğan, şu sjzlerle devam etti:

"Ülkemize ve milletimize husumet besleyen herkesin yanında olan bu örgütün arkasına saklananlar siyaset kurumunun adını kirletmektedir. Buradan açıkça söylüyorum; ağızlarından demokrasiyi düşürmeyen ama uyuşturucu kaçakçılığından teröristlere silah taşımaya kadar bulaşmadıkları adi suç kalmayan bu kişiler, siyaseti de kirletiyorlar. Ben Kürt kardeşlerime diyorum ki; sakın bu oyuna da gelmeyin."

Sakarya'da yavru köpeğin ölümü

Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından da Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümüne ilişkin paylaşımda bulundu.

Hayvanları korumanın sadece görev değil, inancın ve insanlığın da gereği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayvanlar bir mal değil candır, bizlere Hüda'nın bir emanetidir. Sakarya'da meydana gelen ve hepimizi hüzne boğan hadisenin aydınlatılması için talimat verdim." açıklamasını yaptı.

Erdoğan, 2004'te hayvanları korumaya yönelik ilk müstakil kanun olan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nu çıkardıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları içeren hükümet tasarısını da yeni dönemde öncelikli olarak yürürlüğe koyacağız. Bütün vatandaşlarımızı hayvanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler