Koncuk: ‘Asgari Ücretliden Vergi Alınmayacak’

Koncuk: ‘Asgari Ücretliden Vergi Alınmayacak’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, müjdeleri peş peşe sıralıyor.

Koncuk: ‘Asgari Ücretliden Vergi Alınmayacak’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, müjdeleri peş peşe sıralıyor.

‘Asgari Ücretliden Vergi Alınmayacak’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, Pozantı merkez ve Aşçıbekirli, Kamışlı, Fındıklı, Alpu köylerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Akşam da Akçatekir’de ilçe teşkilatının verdiği iftar programına katılan İsmail Koncuk, partisinin Adana Milletvekili adaylarından Şule Tüdeş ve Sibel Çakmak’la birlikte, her gittiği yerde farklı bir müjdeyi verme geleneğini burada da sürdürdü.

 

İYİ Parti iktidarında asgari ücretten hiç bir şekilde vergi kesilmeyeceğini söyleyen Koncuk, “Artan hayat pahalılığı karşısında beli bükülen asgari ücretli vatandaşlarımızın rahat bir nefes alabilmesi için her türlü tedbir alınacaktır. Asgari ücret üzerindeki vergileri kademeli olarak kaldıracağız. Asgari ücret üzerinde gelir elde eden çalışanlardan daha az gelir vergisi tahsili için vergi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Emeklilerimizi de unutmadık. Emeklilerimin insanca yaşaması, onlara olan vefa borcumuzdur. Bu konuda da tüm tedbirler alınacak, emeklilerimizin daha mutlu olmaları için her türlü katkı sağlanacaktır” dedi.

‘Vergi Adaletini Tesis Edeceğiz’

Adaletli, sade ve uygulanabilir, kapsamlı bir Vergi Reformu gerçekleştireceklerini de belirten İsmail Koncuk, “Bu çerçevede, kayıt dışılığın önüne geçeceğiz. Vergi tabanını genişleteceğiz. Böylece daha düşük oranlı vergilendirmeyi gerçekleştirmiş olacağız. Harcamayı değil, geliri vergilendireceğiz. Başta akaryakıt olmak üzere belirli mallar üzerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarını kadameli olarak düşüreceğiz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler