Erdoğan, Afyon toplantısı öncesi Gül ile görüşecek

Erdoğan, Afyon toplantısı öncesi Gül ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nihai kararının oluşumunda en önemli toplantılardan birini oluşturan Afyon'daki...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nihai kararının oluşumunda en önemli toplantılardan birini oluşturan Afyon'daki istişare toplantısı öncesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek

 

30 Mart'taki yerel seçimin ardından Türkiye'nin gündemine, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi girdi. Bu çerçevede de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimden sonra 10 Nisan ile 24 Nisan'da yaptıkları, iki görüşme özgül bir anlam kazandı. İki görüşme, devlet geleneği çerçevesinde haftalık olağan görüşmelerin yapıldığı perşembe günü yapıldı.

İKİNCİ GÖRÜŞME 24 NİSAN'DA YAPILDI

Gül ile Erdoğan'ın seçimden sonra cumhurbaşkanlığı adaylığı istişare süreci çerçevesindeki ilk görüşmesi, 10 Nisan'da saat 18.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın ikinci görüşmesi de, 24 Nisan'da saat 18.30'da Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan 23 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Biz görüşmelerimize devam ediyoruz, yarın akşam bir görüşmemiz var, kısmen bu görüşmeyi de belki görüşeceğiz ama nihai görüşmemiz değil bu konuyla ilgili. Nihai görüşmelerimiz benim istişare çalışmalarımın bitmesinden sonra olacak" demişti.

GÖZLER AFYON TOPLANTISI'NDA

AK Parti'nin geleneksel olarak düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yıllardır Kızılcahamam Asya Termal Oteli'nde yapılıyordu. Ancak cemaat ile yaşanan gerilim nedeniyle bu otelde toplantı yapılmama kararı alındı. Ak Parti'nin, cumhurbaşkanlığı seçiminin ele alınacağı toplantısının 9-11 Mayıs tarihleri arasında afyonkarahisar'da toplanması bekleniyor. Bu toplantının ardından yapılacak değerlendirmelere göre; Gül ile Erdoğan'ın görüşmesinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir karar oluşturulabileceği dile getiriliyor. Afyon Güral Otel'de Cuma günü başlaması planlanan ve Başbakan Erdoğan'ın akşam saatlerinde katılacağı programa; AK Parti kurucu üyeleri, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri ile milletvekilleri yani partinin Meclis Grubu katılacak. Cumartesi günü Erdoğan'ın temel ve güncel konulara ilişkin basına açık konuşmasıyla başlayacak toplantının organizasyonunu yapan AK Parti Genel Merkezi, katılımcılardan bu yıl eşlerini ve çocuklarını getirmemelerini istedi.

KANDİL GECESİ VE AFYON ÖNCESİ İKİ GÖRÜŞME

Gül ile Erdoğan, bu çerçevede iki görüşmeyi, devlet günü geleneği çerçevesinde perşembe günü yapmıştı. Üçüncü görüşme de, 1 Mayıs perşembe günü yapıldı. Regaip Kandili Gecesi yapılan üçüncü görüşme, Çankaya Köşkü yerine Gül'ün konutunda yemekli olarak saat 19.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın, istişare süreci çerçevesindeki 4. görüşmesi, 8 Mayıs perşembe günü Çankaya Köşkü'nde saat 19.00'da yapılacak. Erdoğan'ın, Afyon'daki istişare toplantısı öncesinde Gül ile görüşmesi ayrı bir anlam kazandı.

Cumhurbaşkanı Gül, devlet günü çerçevesinde saat 15.00'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, saat 16.00'da ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile de haftalık olağan görüşmelerini yapacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler