Erdoğan Barzani ile görüştü

Erdoğan Barzani ile görüştü

 Başbakan Erdoğan, IKBY Başbakanı Barzani ile Irak'ı görüştü.  ANKARA (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve IKBY Başbakanı Neçirvan...

 

Başbakan Erdoğan, IKBY Başbakanı Barzani ile Irak'ı görüştü.

 

 

ANKARA (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin bugünkü görüşmelerinde, Irak'ı mezhep çatışmasından kurtarmak, toprak bütünlüğünü ve siyasal birliğini korumak için en kısa sürede bir mutabakat hükümeti kurulmasına işaret ettikleri ve halen bölgede tutulmakta olan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye salimen dönmelerini sağlamanın ehemmiyetine vurgu yaptıkları öğrenildi.

 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani arasında gerçekleşen görüşmede Musul ve Kerkük başta olmak üzere bölgedeki son durum ele alındı.

 

Bölgedeki istikrarsızlığın ve güvenlik sorununun endişe verici olduğuna işaret edilen görüşmede, halihazırdaki krizin aşılması için, Irak'ta halkın tüm kesimlerini kuşatan, ülkede adaletli bir güç ve gelir paylaşımı sağlamayı amaçlayan bir hükümetin kurulması gerektiği belirtildi.

 

Irak'ı mezhep temelli bir çatışma ortamına sürüklenmekten kurtarmak, ülkenin toprak bütünlüğünü ve siyasal birliğini korumak için de en kısa sürede bir mutabakat hükümeti kurulmasının büyük önem taşıdığına değinilen Erdoğan - Barzani görüşmesinde, halen bölgede tutulmakta olan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye salimen dönmelerini sağlamanın ehemmiyetinin de vurgulandığı öğrenildi.

 

Başbakan Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin Irak?taki olaylarından zarar gören sivil halka el uzattığını bu çerçevede 12 Haziran?dan itibaren Türkmenlerin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine insani yardım gönderilmeye başlandığına işaret etti.

 

Erdoğan ve Barzani görüşmesinde enerji alanındaki işbirliğinin de gündeme geldiği, tarafların bu konuda temelleri daha önce atılmış olan işbirliğini geliştirme ve sürdürme konusunda kararlı olduklarını teyit ettikleri öğrenildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler