Erdoğan: Bizim Cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye yaptığımız hizmetlerdir

Erdoğan: Bizim Cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye yaptığımız hizmetlerdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye ve millete yaptığımız hizmetlerdir, kazandırdığımız eserlerdir." dedi.

ANKARA

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz cumhuriyetimizi lafla değil icraatla kutluyoruz." dedi. 

"Ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu vaki değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan bir kesim var. Bu kesimin ne Cumhuriyete ne milletimize ne de ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu, en küçük bir hizmetlerinin geçtiği vaki değildir." ifadelerini kullandı.

"Bizim Cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye yaptığımız hizmetlerdir"

Erdoğan, "Bizim Cumhuriyetçiliğimizin ölçüsü bu ülkeye ve millete yaptığımız hizmetlerdir, kazandırdığımız eserlerdir. Bizim Atatürk'e olan saygımızın ölçüsü İstiklal Harbimizin Başkomutanı ve tarihi süreklilik içinde taze bir nefes olarak gördüğümüz yeni devletimizin kurucusu olmasıdır. Bizim Türklüğümüzün ölçüsü tek parti devrinden kalma bir metin değildir. Milletimizin gönlündeki yerimizdir." şeklinde konuştu.

"Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz"

Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceklerini belirten Erdoğan, "Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı, planlarımızı, programlarımızı tamamladık. Hatta geçtiğimiz günlerde terör örgütüne yönelik fiili müdahalelerimizi de başlattık. Yakında daha kapsamlı ve etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz." diye konuştu.

"Dünya kamuoyunun bu DEAŞ oyununu yutmayacağına inanıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "DEAŞ'ın, belli mahfiller tarafından yeniden eğitilen ve bölgeye yayılan elemanları vasıtasıyla adeta hortlatılmaya çalışıldığını biliyoruz. Bölgedeki hedeflere ulaşmak için ayrım gözetmeksizin tüm terör örgütlerini manivela olarak kullanan odak, şimdi bu iğrenç oyunu yeniden sahnelemeye çalışıyor. Ne bölge halkının ne de dünya kamuoyunun bu DEAŞ oyununu yutmayacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

"Suriye'yi yeniden kana boğmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz"

Erdoğan, "Bir yandan rejimi kışkırtarak, diğer yandan DEAŞ'ı hortlatarak Suriye'yi yeniden kana ve ateşe boğmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz." dedi.

"Dünyadaki en modern ordulardaki malzemeler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehadetin içerisinde kurşunla şehadete yürümek de var donarak şehadete yürümek de var. Şu anda bizim askerimizin bütün bu noktadaki teçhizatı elbisesinden, uyku tulumuna, yiyeceğine, giyeceğine, postallarına kadar hepsi dünyadaki en modern ordulardaki malzemelerdir." diye konuştu.

"Biz bunlara 'salon cumhuriyetçisi' diyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yıllarca, milletin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramı'nı, Zafer Bayramı'nı da kendi tekellerine almaya çalışan bir kesim olduğuna dikkati çekerek, "Tam tersine ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine de karşı çıkmış, hepsini de engellemeye çalışmışlardır. Biz bunlara 'salon cumhuriyetçisi', 'gardırop Atatürkçüsü' diyoruz." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler