Erdogan'dan Iğdır belediyesine veryansın?
Başbakan Erdoğan, partisince Iğdır Belediye Meydanı'ndaki mitingde, atılan adımları anlatırken Iğdır Belediyesi için 'yazık yazık' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu Iğdır temizlenmez mi? Iğdır Belediyesinin hiç çöp temizleme anlayışı yok mu? Nerede bu belediye? Yazık yazık'' dedi.
Ağrı'dan Iğdır'a 140 kilometre boyunca tamamen bölünmüş yoldan geldiğini ve bundan mutlu olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Partimi kurarken Ağrı'dan Iğdır'a gelirken bu yollar yoktu'' diye konuştu. Erdoğan, ''Bir saat on beş dakikada buraya ulaştık. Bu hizmeti sizlere getiren iktidar AK Parti iktidarı. Bizden öncekiler Iğdır'a 79 senede 17 kilometre bölünmüş yol yapmışlar, biz sekiz yılda 155 kilometre bölünmüş yol yaptık'' dedi.
Iğdır Havaalanı'nı Temmuz ayında uçuşa hazır hale getireceklerini belirten Erdoğan, terminal binasının da Kasım veya Aralık ayında tamamlanacağını söyledi. Havaalanının uzun zamandan beri konuşulduğunu ancak yapılamadığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, ''Fakat biz bunu halletik, bunu gerçekleştirdik, bundan dolayı mutluyuz'' diye konuştu.
Iğdır'ın üniversiteyi kendileriyle gördüğünü dile getiren Erdoğan, 500 öğrencilik yurdun yapımının devam ettiğini ve bu yılın sonuna kadar biteceğini bildirdi. Her yıl okullar açılırken kitapların sıraların üstünde hazır olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:
''İlköğretimde kızlara 25 lira veriyorduk, 35 oldu. Ortaöğretimde erkeklere 35 lira veriyorduk, 45 lira oldu; kızlara 45 lira veriyorduk, 55 lira oldu. Bunları vermeye devam ediyor muyuz? Ediyoruz. Kaç çocuk olursa olsun veriyoruz.
Okul bizim için çok önemli, eğitim bizim için çok önemli. Şimdi artık akıllı tahtaya geçiyoruz. Çocuklar, akıllı tahtada, bilgisayar da var. Her sınıfa bir akıllı tahta, bilgisayarlı ama sizlere de ne vereceğiz biliyorsunuz; elektronik kitap vereceğiz. Bu adeta bir Ipad gibi. Tüm müfredat oraya girmiş olacak, derslerinizi bunlarla takip edeceksiniz. Amerika'da bu nasıl yapılıyorsa, Japonya'da nasıl yapılıyorsa Iğdır'da da böyle yapılacak.
George neye sahipse, Hans neye sahipse Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma da ona sahip olacak. Şu anda ihale hazırlıklarındayız ve önümüzdeki 4 yıl içinde tüm Türkiye'de bunları bitireceğiz, derslikleri halledeceğiz, sonra bunları halledeceğiz. Eğitim, eğitim eğitim, önce bu.''
Üniversite öğrencisine kendilerinin iktidara geldiğinde 45 lira verildiğini ifade eden Erdoğan, bu rakamın 240 liraya çıkarıldığını, eğer öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalıyorsa 150 lira da beslenme yardımı aldığını söyledi.
Burs ve kredi için kimsenin geri çevrilmediğini belirten Başbakan, 2010 yılında yaklaşık 900 bin kişiye kredi verildiğini bildirdi.
Meydandakilere, ''İstediğiniz doktora gidiyor musunuz'' diye soran Başbakan Erdoğan, ''evet'' cevabını aldıktan sonra şöyle konuştu:
''Artık aile hekimliği Iğdır'da başladı mı, özel doktorunuz var mı, ilacınızı istediğiniz eczaneden alıyor musunuz? Bizim Bay Kemal SSK'nın Genel Müdürü olduğu zaman ilaç bulamıyorduk, ilaç. Ben SSK'lıydım, kuyruğa girerdik, ilaç alamazdık. İlacın iki tanesi var, ikisi yok. Muayene için doktor seni muayenehanesine çağırır. Muayenehaneye gidersin. Düşünün parayı, düşünün parayı. Buralardan geldik bugünlere. Şimdi böyle bir şey var mı? İşte bu AK Parti farkıdır. Her doğan genel sağlık sigortasıyla doğuyor mu? Sosyal güvencesi olmayanlara zaten yeşil kartı veriyoruz.''
Hükümetleri döneminde Iğdır'a 33 trilyonluk sağlık hizmeti için yatırım yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Iğdır'da çok sayıda sağlık merkezi hizmete açtıklarını söyledi.
2002 yılında Iğdır'da 7 adet diyaliz cihazı olduğunu hatırlatan Erdoğan, şimdi 18 diyaliz cihazı olduğuna dikkat çekti.
Erdoğan, ''Uzman hekim sayısı 28'di, şimdi 79. Biz buraları kendi haline bırakmadık. Göreve geldiğimizde Iğdır'da sadece bir tane 112 istasyonu vardı, şimdi bu 6 oldu. Iğdır'da bir tane ambulans vardı, şimdi 17 ambulans var. İşte bizim farkımız; 1'e 17. Artık belli merkezlerde helikopter ambulansımız var. Eğer helikopter gelmesi gerekiyorsa o gelir, götürür'' diye konuştu.
-''IĞDIR'IN BELEDİYECİLİK HİZMETİ BU MU OLACAKTI?''-
''Biz dertliyiz, Iğdırlı kardeşlerim sizin derdiniz bizi vuruyor'' diyen Erdoğan, gelirken yolda gördüklerinden üzüldüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:
''Iğdır'ın belediyecilik hizmeti bu mu olacaktı? Sefalet bu, rezalet bu. Bu Iğdır temizlenmez mi? Iğdır Belediyesinin hiç çöp temizleme anlayışı yok mu? Nerede bu belediye, yok mu? Yazık yazık. Ben belediye başkanlığından geliyorum. Arkadaşlarıma hep şunu söylüyorum; tretuvarların dibinde birikmiş çamur görmeyeceğim. Çünkü bizim medeniyetimizde temizlik imandandır. Onun için partimizin adı AK Parti'dir, her şeyde ak olacak. Geldik bak, yolsuzluklar, yoksulluklar, yasaklar temizlendi. Bizden önce MHP-DSP-ANAP iktidarı vardı. Gittiler IMF'den 30 milyar dolar borç aldılar, 23.5 milyar dolar borçla bize devrettiler. Ödedik, ödedik. Şu anda 5 milyar dolar borç kaldı IMF'ye. 23 milyardan 5'e kim indirdi? Biz. Onlar borçlandı, biz ödedik. Bunlar milliyetçiyiz diyorlar, değil mi? Milliyetçilik demek, milleti sevmektir, vatanı sevmektir. Bunlar kasa boşalttılar, Merkez Bankasının kasasında ne vardı biliyor musunuz? 27.5 milyar dolar. Şimdi ne var? 93 milyar dolar var. Bu iktidar eğer kılı kırk yarmasaydı, bereketli iktidar olmasaydı ne IMF nin borçları ödenirdi ne de Merkez Bankasının kasasında bu para olurdu. Üç yıldır IMF ile standby anlaşması yapmıyoruz. Kendi işimizi biliriz, dedik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz yola devam ediyoruz. Olay bu.''
Erdoğan, 79 senede 6100 kilometre duble yol yapıldığını, kendi iktidarları döneminde ise 13 bin 600 kilometre duble yol yapıldığını belirtti.
46 noktada havaalanı olduğuna işaret eden Erdoğan, her yere bir saatte ulaşıldığını, Türkiye'nin her bir yanının havaalanları ile donatıldığını söyledi.
-''HAYVANLAR İÇİN ORGANİZE BÖLGELER KURUYORUZ''-
Iğdır'a 68 trilyonluk yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, toplu konut uygulamasıyla 317 konutu teslim ettiklerini hatırlattı.
Erdoğan, Iğdırlılardan şehir merkezindeki çirkin yapılaşma sorununun halledilmesini istedi. Başbakan Erdoğan, ''Toplu konut olarak burada konutlar yapalım ama hayvanları şehrin içinden çıkarmamız lazım. Artık hayvanlar için organize bölgeler kuruyoruz. Bu organize bölgede her vatandaş kendi hayvanını orada besleyecek, orada sütünü alacak. Şehrin içinden bunu biraz dışarıya çıkarmış olacağız. Modern dünya bu, bunu yakalayacağız. Benim Iğdırlı vatandaşım buna layık. Dünya da böyle çözmüş. Türkiye'de de bu adımları atalım istiyoruz. Bu adımları atacağız, atmaya mecburuz. İnsanımın çok daha modern dünyanın gereklerini yaşasın istiyorum. Şehirde güzel evlerimizi yapalım'' diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.