Erdoğan'dan iş dünyasıyla istişare

Erdoğan'dan iş dünyasıyla istişare

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İş Dünyası ile İstişare Toplantısı yapıldı. ANKARA (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İş Dünyası ile İstişare Toplantısı yapıldı.

 

ANKARA (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İş Dünyası ile İstişare Toplantısı yapıldı.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İş Dünyası İle İstişare Toplantısı"nın ardından toplantıya katılan 10 işveren örgütünün ortak açıklamasını okudu.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda fikirlerini iş dünyası ile paylaşmak ve görüş almak için kendilerine ziyarette bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ziyaretinden dolayı Başbakan Erdoğan'a şahsen ve temsil ettikleri iş dünyası adına teşekkür etti.

Toplantıya katılan bütün başkanların Başbakan Erdoğan'a görüşlerini ilettiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, "İlkeler üzerinden hareket edilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Seçimler, milli iradenin tezahür ettiği demokrasinin en önemli mekanizmalarından biridir" değerlendirmesinde bulundu.

Ağustos ayında yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanının ilk defa halkın oyuyla seçileceğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İş dünyası olarak Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. Böylece, seçim sonucunda, ülkemizde huzurun sağlanmasını da arzu ediyoruz. Huzur bulalım ki iş dünyası olarak işimize odaklanalım. Daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla ihracat yapalım. Zaten bizim görevimizde tüccar ve sanayicilerimizin çalışma ortamlarını iyileştirmek, rekabet güçlerini artırmak üzere çalışmak ve çözümler üretmektir."

İstişare toplantısına Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Mehmet Büyükekşi, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Hasan Sert, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık katıldı.

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da hazır bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler