Esentepe Köy Yaşam Merkezi Açıldı

Esentepe Köy Yaşam Merkezi Açıldı

Adana Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Esentepe Köy Yaşam Merkezi hizmete sunuldu

Adana'da "Esentepe Köy Yaşam Merkezi" açıldı

Adana'nın Çukurova ilçesinde Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Çukurova İlçe Kaymakamı Mustafa Kaya, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, Çukurova Halk Eğitim Müdürü Bilal Yavuz, TOKİ Şehit Bahattin Kalaycı İlkokul Müdürü Emin Akdal, Müdür Yrd. Murat Akay, Okul Öncesi Öğretmeni Emiş Nevin Çelik, El Sanatları Öğretmeni Hürriyet Bulut’un katılımıyla hizmete sunuldu.

esentepe-koy-yasam-merkezi-1.jpg

kaya.jpg

Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya:

"Bu kapsamda kırsal alanda, özellikle atıl durumda kalan okullarımızın da köyün hizmetine verilmesi söz konusu oldu. Aklınıza gelecek her alanda kullanabileceğiniz bir alan oluşturuldu. Kırsal alanda bir yaşam merkezi olacak. Buranın bir üretim merkezi olması önceliğimiz. Merkezimizde talep edilen her alanda, istenilen her kursu açmaya hazırız." diye konuştu.

esentepe-koy-yasam-merkezi-2.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokol kapsamında hayata geçen Adana Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Esentepe Köy Yaşam Merkezi açılışında Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, yeni köy yaşam merkezleri oluşturma konusunda vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdiklerini aktardı.

esentepe-koy-yasam-merkezi-3.jpg

Yeni merkezlerin açılmaya devam edeceğini belirten Koçak, şunları kaydetti:

il-milli-egitim-muduru-yasar-kocak-1.jpg

"Yaşam merkezlerinin temel amacı köyde bulunan genç kızların, erkeklerin kendi ev işlerinin dışında kalan zamanlarını sosyal bir aktivite olarak değerlendirmek..."

esentepe-koy-yasam-merkezi-4.jpg

Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı: “2022-2023 eğitim-öğretim yılında hizmete açılan Esentepe Köy Yaşam Merkezimizde 30 öğrenci ile Ana Sınıfı, Dikiş-Nakış kursu hizmet vermektedir.” dedi.

esentepe-koy-yasam-merkezi-5.jpg

Ana sınıfı ve halk eğitim merkezi olmak üzere iki dersliğin yer aldığı Esentepe Köy Yaşam Merkezi'nde, mahalle halkının kurslarla üretime katkı sağlamaları ve bölgedeki çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

esentepe-koy-yasam-merkezi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler