Eylemcilere anneden su dededen tokat ?

Eylemcilere anneden su dededen tokat ?

Adana'da, PKK lehine düzenlenen ve çocukların ön safta kullanıldığı izinsiz gösterilere mahallelinin gösterdiği tepki MOBESE'ye yansıdı. Görüntülerde...


Adana'da, PKK lehine düzenlenen ve çocukların ön safta kullanıldığı izinsiz gösterilere mahallelinin gösterdiği tepki MOBESE'ye yansıdı. Görüntülerde yaşlı bir kişinin ve kadının tepkisi ilginç görüntüler oluşturdu.

Adana'da, terör örgütü PKK lehine düzenlenen ve çocukların ön safta kullanıldığı izinsiz gösterilere, aynı mahallede yaşayan vatandaşların tepkileri giderek artıyor. Kimi bölgelerde izinsiz gösterilere katılan çocuklara, mahalle halkının gösterdiği tepki MOBESE kameralarına yansıdı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Adana Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün, terör örgütü lehine düzenlenen gösterilerde çocukların ''maşa'' olarak kullanıldığı uyarıları, vatandaşların olaylara yaklaşımını değiştirdi.

Son dönemde kentte düzenlenen çeşitli gösterileri mercek altına alan polis ekipleri, eylemcilerin arasında çocuklarını gören bir çok ailenin duruma müdahale ederek, çocuklarını evlerine götürdüğü tespitinde bulundu.

Bazı vatandaşların da gösteriler sırasında mahallenin gördüğü zarar nedeniyle eylemcilere tepki göstermeye başladığını belirleyen ekipler, polisin sokağa girmesini engellemek için yakılan lastik dumanından etkilenen, atılan taş ve molotofkokteyli nedeniyle dükkanlarını kapatmak zorunda kalan vatandaşların da artık terör örgütü sempatizanlarına karşı tepkilerini ortaya koyduklarını gözlemledi.

Vatandaşların gösterdiği tepkinin en çarpıcı örneklerinden biri ise kentteki MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Barbaros Mahallesindeki izinsiz gösteride kamera objektiflerine, yaşlı bir adamın ellerinde taş, cam şişeler ve molotof kokteylleri ile toplanan çocukları uyardığı ve dağıtmaya çalıştığı yansıdı.

Daha sonra yaşlı adamın yakılmak için toplanan lastikleri dağıttığı, lastiği ateşe vermek isteyen yüzü kapalı bir kişiyi de üzerine yürüyerek uzaklaştırdığı görüldü. Görüntülerde iki vatandaşın daha yaşlı adama destek çıkarak, yüzleri kapalı göstericileri uyardıkları ve dağılmalarını istedikleri dikkatlerden kaçmadı.

Bulundukları noktadan uzaklaşan çocuklar ve yüzleri kapalı göstericilerin yaklaşık 100 metre ileride lastikleri tekrar yakma girişimi ise yine yaşlı adamın tepkisine neden oldu. Söz konusu kişinin müdahale ederek, lastikleri elleriyle tutup fırlattığı göze çarptı.

Dakikalar sonra kameralara yansıyan görüntülerde, bir minibüsü durdurmaya çalışan poşulu bir çocuğun yanına gelen aynı kişi, tokat atarak araçları durdurmasını engelledi. Bu arada diğer vatandaşlar da yaşlı adama destek çıkarak, çocukların dağılmasını istedi. İzinsiz gösteri yapamayacaklarını anlayan çocuklar ise sessizce dağıldı.

YAKILAN LASTİĞE VE GÖSTERİCİLERE SU

Dağlıoğlu Mahallesinde kaydedilen bir başka görüntüde ise bir kadının sokağı lastik yakarak trafiğe kapatan ve çocuklardan oluşan grubu dağıtması görülüyor.

Elinde bir kova suyla çocukların yaktığı lastiğin yanına gelen kadın, ateşi söndürüyor. Bu arada kendisine engel olmak isteyen gösterici çocuklara da kovada kalan suyu fırlatıyor. Yaşlı kadın kendi çocukları olduğu tahmin edilen iki kızı da ellerinden tutarak grubun arasından alıp uzaklaşıyor. Diğer vatandaşlar da yoldaki lastikleri kaldırarak yolun trafiğe açılmasını sağlıyor.

Her iki olayda da mahalle halkının tepkisi üzerine, terör örgütü sempatizanlarının desteğiyle izinsiz gösteri yapmayı amaçlayan çocukların bu amaçlarını gerçekleştiremedikleri açık şekilde görülüyor.

POLİS ANNE VE BABALARA SESLENMİŞTİ

Yetkililer, vatandaşların gösterdiği bu duyarlılıkta İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmaların etkili olduğunu belirterek, özellikle terör örgütü sempatizanları tarafından düzenlenen izinsiz gösterilere çocukların alet olmaması için ailelere yönelik kampanyalar düzenlendiği öğrenildi.

Bu arada 6 Temmuz'daki izinsiz gösteriler sırasında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tunga'nın megafonla yaptığı uyarılar da mahalle halkının dikkatini çekti.

Tunga, gösteriler sırasında elinde megafon mahallede dolaşarak yaptığı konuşmada, çocukların burnunun bile kanamaması için çaba sarf ettiklerini, anne ve babaların da aynı duyarlılıkla yaklaşarak, çocuklarını eve çağırması gerektiğini ifade etmişti.

Polisin her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Tunga, ''Rahat olun biz buradayız. Polisin olduğu yerde, huzur, asayiş ve güvenlik olur. Namusunuzu, canınızı biz korumakla mükellefiz. Lütfen çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız zarar görmesin. Çocuklar bizim geleceğimiz. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım. Kendini bilmez insanlara sokakları bırakmayacağız'' diye konuşmuştu.

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ailelerin kendilerini tehlikeye atacak şekilde doğrudan müdahalede bulunmak yerine sadece çocuklarını oradan alarak, uzaklaşmalarının daha doğru olacağını uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler