FETÖ sanığı eski hakim ve savcı çift hakim karşısında

FETÖ sanığı eski hakim ve savcı çift hakim karşısında

- Adana’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski hakim ve savcı çiftin yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski hakim ve savcı çiftin yargılanmasına başlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık eski hakim Fatma K. hazır bulunurken tutuklu sanık eski savcı İbrahim Karadağ ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddia edilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) herhangi bir talimat almadan üye olup ardından istifa ettiğini ifade eden Karadağ, aleyhinde tanıklık beyanlarını kabul etmediğini söyledi. 

Tutuklu sanık Karadağ ise ByLock kullanıcısı olmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek tahliyesini ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanık Karadağ’ın tutuklulukta geçirdiği süreyi nazara alarak yurt dışına çıkış ve adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler