Furkan Vakfı'nda 'evlilik formları' bulundu

Furkan Vakfı'nda 'evlilik formları' bulundu

- Adana merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 1 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 26'ya yükseldi- Vakıf binasındaki aramalarda, "evlilik formu" doldurmayan bir üyenin şikayet edildiği mektup bulundu.

ADANA (AA) - Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı.

Adana, Elazığ ve Niğde'de 5 gün önce düzenlenen operasyon kapsamında 1 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 26'ya yükseldi.

Bu arada, vakıf binasında yapılan aramalarda, gözaltında bulunan ve üyeler arasındaki evliliklerden sorumlu olduğu iddia edilen Kemal A'ya gönderildiği belirtilen bir şikayet mektubuna ulaşıldı.

Mektupta, "İzmir'de yaşayan bir erkek üyenin, Adana'daki bir kadın üye ile evlenmek istediği, bunun için kendisinden evlilik formu doldurmasının talep edildiği, bunu kabul etmemesi üzerine vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un böyle uygun gördüğü ve bunun sorgulanmaması gerektiğinin söylenmesine rağmen üyenin formu doldurmayarak daha sonra başkasıyla evlendiği" yönündeki şikayet içerikli ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Operasyon kapsamında aranan bir şüphelinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

- Vakfa yönelik operasyon

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ile sorumlularının aralarında yer aldığı 27 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 30 Ocak'ta 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 25 vakıf yöneticisi ve üyesi gözaltına alınmıştı.

Vakfın genel merkezinin bulunduğu binada yapılan aramalarda, bir kasa ve dolapta kayıt dışı olduğu belirlenen 364 bin lira ele geçirilmişti. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına kayyum atanması için önceki gün Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurmuş, başvuruyu inceleyen mahkeme, ihtiyati tedbir kararı alarak kuruluş amaçlarına aykırı faaliyetlerinden dolayı vakfa kayyum atamıştı.

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR ?

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana'nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde dünyaya geldi. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El- Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku bölümünde okudu. 1997 yılında Ezher Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Ezher Üniversitesinde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurdu.

Kuytul'un kendisine ait internet üzerinden yayın yapan TVFurkan adında bir kanalı var. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli Dergisi'nin başyazarlığını yapıyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler