Gazeteci Çevik’in İlk Kitabı “Cebimdeki Taşlar”

Gazeteci Çevik’in İlk Kitabı “Cebimdeki Taşlar”

 -Gazeteci Çevik, “Cebimdeki Taşlar” adlı kitabını Esendemir’e takdim etti-Çevik, ilk kitabını yayınladı, ikincisi yoldaKendine  has...

 

-Gazeteci Çevik, “Cebimdeki Taşlar” adlı kitabını Esendemir’e takdim etti

-Çevik, ilk kitabını yayınladı, ikincisi yolda

Kendine  has üslubuyla kaleme aldığı hiciv ve mizahi yazılarını “Cebimdeki Taşlar” adı altında kitaplaştırarak okuyucu ile buluşturan gazeteci İsmail Çevik, “Uzun yıllara dayanan meslek yaşamımda kaleme aldığım yazılarımı ve ‘Çatırıya-Manaç’ adı altında yayınladığım hiciv içerikli şiirlerimi bir araya topladım. Can sıkıcı, iç karartıcı haberlerden geçilmeyen günümüzde, bu kitabı okuyan insanların yüzüne içten gelen, küçücük de olsa bir tebessüm kondurabilmeyi amaçladım. Umarım bunu başarmışımdır” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve Başkan Yardımcısı Sait Güleç’e, Cem Ofset tarafından basımı yapılan “Cebimdeki Taşlar” kitabını imzalayan İsmail Çevik, sonbaharda yayınlamayı planladığı “Trendeki Öküz” isimli mizah içerikli kitabın hazırlıklarına başladığını da kaydetti.

İsmail Çevik’i yayınladığı “Cebimdeki Taşlar” kitabından dolayı kutlayan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin yaşadıkları çağın tanığı olduklarına dikkat çekti. Esendemir, “Renkli kişiliği, güçlü kalemi ve yorumu ile güncel konuları farklı şekilde dile getiren  İsmail Çevik, hiciv ve mizah yazıları ustasıdır. Meslek yaşamında karşılaştığı ve gördüğü olayları bu kitap ile ölümsüzleştirmiş ve akıcı bir dil ile okuyuculara ulaştırmıştır. Hayat dergisinin 1961 yılında yayınlanan sayılarında yer alan muhtelif karikatür ve duvar yazılarıyla zenginleştirilen kitap, bir çırpıda ve keyifle okunacak şekilde hazırlanmış. Kendisini kutluyor, yeni çalışmasında da başarılar diliyorum” diye konuştu.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler