Gençler İpekyol Gençlik Merkezinde Sinema Analizi Yapıyor

Gençler İpekyol Gençlik Merkezinde Sinema Analizi Yapıyor

İpekyol Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü kapsamında kursiyerleriyle birlikte Gençlik Merkezlerinde bir ilk olarak Sinema Eleştirmeni ve Sosyolog Halil DUSAK yönetiminde “Buğday” filminin analizini yaptı.

gencler-ipekyol-1.jpg

Gençler Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinde Sinema Filmi Analizi Yapıyor

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü kapsamında kursiyerleriyle birlikte Gençlik Merkezlerinde bir ilk olarak Sinema Eleştirmeni ve Sosyolog Halil DUSAK yönetiminde “Buğday” filminin analizini yaptı.

Sinema Eleştirmeni ve Sosyolog Halil DUSAK konu ilgili yaptığı açıklamada; Gençlere sinemayı sevdirmek ve yetenekli gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri maksadıyla her ay bir vizyon ve ödüllü filmlerin analizi İpekyol Gençlik Merkezinde yapılması planlanmıştır. Bu kapsamda bugün Buğday(2017), Semih Kaplanoğlu’nun siyah-beyaz distopyası...Buğday Filmi başta Tokyo ve Saraybosna Film Festivallerinde en iyi film ödülünü aldı .Buğday filmi hem bütçe konusunda hem de beş yıla yakın bir çalışmanın ürünü olduğu için tüm dikkatleri üstüne çekti .Bu karanlık dünyada, daha ilk sekansla karşımıza çıkan; bölünmüşlük, mültecilik, açlık, kuraklık, kamplar, nereye gideceğini bilmeyen insanlar, gecekondular, çatışmalar, genetik laboratuarlar, manyetik sınırlar, mutasyon, anomaliler, metafizik, etik ve benlik… Başkarakter Cemil Akman, bir genetik şirketinde çalışmaktadır. Tüm bu sosyolojik olgular bağlamında filmin okunması ve sosyolojik analizi yapıldı.

Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur ise; Her alanda Güçlü yarınlar, Güçlü bir Türkiye için bilinçli ve bilgili bir gençlik yetiştirmek hedefimizdir. Bu noktada hem sinemayı gençlerimize sevdirmek hem de belkide ileride çok iyi sinemacıların çıkabileceği düşüncesiyle Sosyolog ve Sinema eleştirmeni Sayın Halil DUSAK beyle her ay bir ödüllü filmi gençlerimizle birlikte izleyip filmin analizin gerçekleştireceğiz. Bu çalışma aynı zamanda Gençlik Merkezlerinde ilk olma özelliği taşımaktadır. Gençlerimize her alanda yeni ve faydalı hizmetler yapma noktasında bir misyon üstlenmiş bulunmaktayız. Hizmetlerin aynı zamanda bir vebal olduğu düşüncesiyle en faydalı hizmeti sunmak istiyoruz. Sinema Eleştirmeni ve Sosyolog Halil DUSAK beye katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim ettik, ayrıca İpekyol Gençlik Merkezi ve şahsım adına kendisine teşekkür ediyorum dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler