Genelkurmay'dan öldüren tavır...

Genelkurmay'dan öldüren tavır...

Hakkâri-Çukurca'da 6 askerin şehit edildiği Hantepe saldırısı ile ilgili iddialar karşısında Genelkurmay Başkanlığı, suskunluğunu koruyor.Bu durum,...

Hakkâri-Çukurca'da 6 askerin şehit edildiği Hantepe saldırısı ile ilgili iddialar karşısında Genelkurmay Başkanlığı, suskunluğunu koruyor.
Bu durum, şehit ailelerini derinden yaralıyor.  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şube Başkanı Niyazi Borinli, "Çocuğumuz bir kere şehit oldu ama Genelkurmay Başkanlığı'nın bu tavrı bizi her gün öldürüyor." diyor.

Heronların, saldırı görüntülerini anında karargâha ulaştırmasına rağmen komutanların izlemekle yetindiği iddialarını acı içinde okuduklarını anlatan Borinli, bir an önce tatmin edici bir açıklama beklediklerinin altını çiziyor: "Görüntüler kanımızı dondurdu. Genelkurmay bunu açıklamak zorunda."

Genelkurmay Başkanlığı'nın suskunluğuna tepki gösteren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şube Başkanı Niyazi Borinli, Zaman Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Çocuğumuz bir kere şehit oldu ama Genelkurmay Başkanlığı'nın bu tavrı bizi her gün öldürüyor." diyor. Heronların, saldırı görüntülerini anında karargâha ulaştırmasına rağmen komutanların izlemekle yetindiği iddialarını acı içinde okuduklarını anlatan Borinli, bir an önce tatmin edici bir açıklama beklediklerinin altını çiziyor: "Görüntüler kanımızı dondurdu. Genelkurmay bunu açıklamak zorunda." Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklama yapmayarak kendini yıprattığını söyleyen Borinli, Türkiye'deki diğer şehit aileleri dernekleriyle müzakere ettiklerini ve tatmin edici bir açıklama yapmaması durumunda suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İddiaların bir şehit babası olarak kanını dondurduğunu dile getiren Borinli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genelkurmay Başkanlığı 6 ana kuzusunun şehit edildiği olayla ilgili bir açıklama yapmaya mecbur. Evlatlarının nasıl şehit olduğunu, ihmal olup olmadığını anne ve babalar bilmelidir. Buna hakları vardır. Bu konuda sessiz kalınması, bizi acı ve üzüntüye boğuyor. Bunu şehit ailelerine ve yakınlarına yapmaya kimsenin hakkı yok. Üzerine titreyerek yetiştirdiğimiz yavrularımızın ihmal kurbanı olduğunu düşünmek bizi kahrediyor. Bizi bu düşünceye sevk edenlerin hiç vicdanı yok mu.?" Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu'nda pimi çekilen el bombası olayının 4 şehit askerinden biri olan Piyade Çavuş İbrahim Yaman'ın babası Adem Yaman da Genelkurmay'ın açıklama yapmamasına tepki gösterdi. Son zamanlarda eli kınalı askerlerin birtakım ihmaller sonucunda şehit olduklarını düşündüğünü ifade eden baba Yaman, şehit ailelerinin olayların iç yüzünü iyi araştırması gerektiğini kaydetti.


BÖYLE BİR SKANDAL İÇİN 20 GÜN SUSULUR MU?

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Heron görüntüleriyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın sorumluları aramak yerine basına sızdıranları araştırmasına tepki gösterdi. Fındıklı, "Ya suça ortaksınız, ya bütün bu yapılanlardan, bilinenlerden haberiniz var. Böyle bir rezalet hakkında 20 gündür açıklama yapılmaması sıkıntılıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler