Mustafa Yürekli
Milletin yanı ve karşısı...
Türkiye'de iki siyasi pozisyon vardır: Milletin yanı ve karşısı. Bu ülkede siyaset, genelde halkın karşısına geçilerek yapılır. Sömürge ülkelerde siyaset yapmak için milletin karşısında, dünya güçlerinin elinin altında durmak gerekir.
Doksan yıllık siyasi tarihimize bakınca, kimin halkın yanında olduğunu hemen fark edersiniz... Halkın seçip Çankaya'ya çıkardığı, bağrına bastığı lider o kadar azdır ki..
Halkımız, ne Menderes'in, ne Özal'ın, ne Erbakan'ın arkasında sağlam durdu. Bu liderler güç/iktidar sahibi iken, ikbal vaat ederken coşkuyla desteklendi, alkışladı. Hepsi de, durumları bozulup tehlikeye düşerek ne zaman sıkıntılara maruz kaldılarsa, halkın çoğunluğu, hiçbirinin arkasında durmadı. Liderler de toplum desteğini yanlarında bulamadıklarından düşürüldükleri oyunun içinden çıkamadılar. Millet, yanında siyaset yapana sahip çıkmazsa, siyaseti emperyalizme uşaklığa dönüştürür.
Milletin yanına geçen, dünya sisteminin işleyişini aksatan ya da bozan siyasiler hemen cezalandırılır. Liderler, milletten güç alamadıkları zaman dünya güçlerinin eline düşerler. Millet, yanında siyaset yapan liderin arkasında sağlam duracak ki, dünyaya meydan okuyabilsinler.. Çünkü millet için yanında duran lidere sahip çıkmak, demokrasi demektir, kalkınma demektir, ülkenin bağımsızlığı demektir.
Türkiye'yi askeri vesayetten, cuntacılardan, çetecilerden kurtaran, Ergenekon davalarına sahip çıkarak arkasında duran, Kürt sorununa çözümler getiren, Türkiye'yi bölge lideri küresel bir güç haline getiren, Birleşmiş Milletlere ayar verip Avrupa Birliği'ne meydan okuyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda, meydanlarda, ekranlarda yalnızca bir cemaat liderini karşısına alıp boğuşması ne anlama geliyor?
Erdoğan, aslında bir cemaat lideriyle değil, dünya güçleriyle ve içerdeki işbirlikçilerle topyekün savaşıyor. Milli Mücadele demesinin nedeni de bu. Milletten kendisine ve partisine sahip çıkmasını istiyor. Karşısına geçip dünya güçleriyle işbirlikçilik yapanları, oyunlarını ve tuzaklarını millete tanıtıyor..
Bakalım millet içinden çıkardığı ve yanında siyaset yapan Erdoğan'a sahip çıkabilecek mi? Arkasında sağlam durabilecek mi? Yoksa büyük bir gafletle karşısındakilerin oyununa mı gelecek?
Mustafa Yürekli - Haber7

Sosyal hafıza ve tarih bilinci
03 Mayıs 2026 Pazar 11:20İslam İş birliği Teşkilatı Tahkim Merkezi kuruldu, sıra Güvenlik Konseyi’nde
29 Nisan 2026 Çarşamba 23:22Kültür ve edebiyat
27 Nisan 2026 Pazartesi 07:20İstanbul’un geleceği ve Haydarpaşa Cami projesi
22 Nisan 2026 Çarşamba 17:32Barış ve insanlık cephesi
21 Nisan 2026 Salı 17:12Modern aile, seküler eğitim ve çocuklarda kimlik krizi
18 Nisan 2026 Cumartesi 12:45Medeniyet mimarı sanatçılar
12 Nisan 2026 Pazar 15:28İlâ-yi kelimetullah: İslam’ın zafer ve barış felsefesi
08 Nisan 2026 Çarşamba 14:39Kalbin zehiri: Nifak
07 Nisan 2026 Salı 19:02Tefrika büyük günahtır
04 Nisan 2026 Cumartesi 16:19
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.