'Halk o gece olağanüstü bir cesaret gösterdi'

'Halk o gece olağanüstü bir cesaret gösterdi'

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Wardana, "Halk o gece olağanüstü bir cesaret gösterdi. İnsanların derin bir demokrasi şuuruyla ülkelerini savunmasına büyük bir hayranlıkla tanıklık ettim." dedi.

'Halk o gece olağanüstü bir cesaret gösterdi'

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Wardana, "Halk o gece olağanüstü bir cesaret gösterdi. İnsanların derin bir demokrasi şuuruyla ülkelerini savunmasına büyük bir hayranlıkla tanıklık ettim." dedi.

 

ANKARA - Ömer Faruk Yıldız

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Wardana, 2016'da yaşanan FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, "Halk o gece olağanüstü bir cesaret gösterdi. Milli birlik kazandı ve darbe bozguna uğradı." ifadeleriyle değerlendirdi.

Büyükelçi Wardana, 15 Temmuz'un yıl dönümü öncesinde, darbe teşebbüsünün olduğu gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Darbe teşebbüsü yaşandığı sırada Ankara'daki evinde bulunduğunu ve evinin tepesinin yakınından uçan jetlere ve helikopterlere şahit olduğunu aktaran Wardana, "Bitmeyen patlama sesleri oldukça sinir bozucuydu. Bunun bir darbe girişimi olduğunu fark ettikten sonra Türk kardeşlerimin ve hükümetin bu zor durumun üstesinden gelmesi için Allah'a dua ettim." ifadesini kullandı.

Wardana, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon kanallarına yaptığı açıklamaların ardından Endonezya makamlarına durumu bildirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın televizyondaki açıklamasının ardından durum daha da netleşti. Derhal olup biteni başkentime rapor ettim ve son gelişmelere dair Endonezya medyasına demeçler verdim. Büyükelçilik, buradaki Endonezyalılarla yoğun bir iletişim içindeydi. Kendilerine sakin olmaları ve herhangi bir acil durumda elçilikle irtibata geçmeleri gerektiği bilgisi verildi. Ben de burada öğrenim gören veya çalışan vatandaşlarımızın güvenliğine dair ailelerinden çok sayıda telefon aldım. Vatandaşlarımızın güvende olduğuna dair aileleri temin ettim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka direniş çağrısı ve camilerden gelen sela seslerinin ardından, insanların hayatını riske atarak sokaklara çıkıp darbeye direnerek iradesini savunduğuna şahitlik ettiğini söyleyen Wardana, "Halk o gece olağanüstü bir cesaret gösterdi. İnsanların derin bir demokrasi şuuruyla ülkelerini savunmasına büyük bir hayranlıkla tanıklık ettim." dedi.

Büyükelçi Wardana, darbe teşebbüsünden birkaç saat sonra hükümetin, durumu kontrol altına almasından dolayı Allah'a şükrettiğini dile getirerek, "O gece milli birlik kazandı ve darbe bozguna uğradı. Türk insanına barış, ilerleme ve refah diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler