'Harekatta 970 terörist etkisiz hale getirildi'

'Harekatta 970 terörist etkisiz hale getirildi'

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren 970 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ANKARA/AFRİN - EKİP

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren 970 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın yürütüldüğü bölgeden elde edilen bilgilere göre, bugün PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 23 kişinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Açıklamada, "Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 970 olmuştur." bilgisi verildi.

Afrin'de teröristlerin eğitim alanı ele geçirildi

Mehmetçik, Afrin'in batısında terör örgütü PYD/PKK tarafından kullanılan eğitim kampının da bulunduğu alanda kontrolü ele geçirdi.

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AA ekibinin görüntülediği kamp alanında terör örgütü, 35 kişilik grupları eğitime alıyordu. Sözde eğitim kampında PYD/PKK'lı teröristlerin yanı sıra DEAŞ'lı teröristler ve bölgede zorla silah altına alınan çocuklara da eğitim veriliyordu. 

Duş, yatakhane ve yemekhanenin de bulunduğu alanda, teröristlerin spor yaptığı eğitim parkuru, olası hava harekatlarından korunmak için tüneller ve sığınaklar ile terör örgütü elebaşının adının yazılı olduğu tabela dikkati çekti. Burada asılı olan terör örgütünün paçavrası, harekata katılan TSK personeli tarafından kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit ailelerine taziye telgrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler ile sivil personelin ailelerine taziye telgrafı gönderdi. 

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, harekat sırasında şehit olan askerler Uzman Çavuşlar Ali Yılmaz, Bekir Evren, Muhammed Cihangir Çubukçu, Ufuk Aktağ, Uzman Onbaşlar Fırat Karaca ve Halil İbrahim Aygül ile sözleşmeli er Nurullah Seçen'in ailesine taziye telgrafı göndererek başsağlığı diledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Suriye'den atılan roketin Kilis'e düşmesi sonucu hudut bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram'ın ailesine ve Zeytin Dalı Harekatı esnasında şehit olan Uzman Çavuşlar Fevzi Gürsu, Selim Vurdal, Şahin Kaya, Teğmen Ahmet Aktepe ile DSİ personeli Mahmut Pakyürek'in ailelerine de taziye telgrafı gönderdi. 

Erdoğan, Hakkari'de şehit olan sözleşmeli er Muhammed Osman Akagündüz’ün ailesine de başsağlığı telgrafı göndererek taziyelerini iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler