Hayati Koca, Yeni Kitabı ile Adana’da Bugün Okuyucularıyla Buluşuyor..

Hayati Koca, Yeni Kitabı ile Adana’da Bugün Okuyucularıyla Buluşuyor..

Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca, Ocak ayı başında raflarda yerini alan beşinci kitabı ‘İstiklal Marşı Duruşu' ile Okuyucularla Bugün Buluşacak..

koca-009.jpg

Hayati Koca, Yeni Kitabı ile Adana’da Bugün Okuyucularıyla Buluşuyor..

Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca, Ocak ayı başında raflarda yerini alan beşinci kitabı ‘İstiklal Marşı Duruşu'yla Cumartesi Yazıları’ ile Karahan Kitabevi Barajyolu İller Bankası Şubesinde Bugün Okuyucularıyla Buluşacak..

Eğitimci, Yazar Hayati Koca, Adana Karahan Kitabevi Barajyolu İller Bankası Şubesinde Bugün, 12.00-17.00 Arasında Okuyucularıyla Buluşup, Söyleşerek Kitaplarını İmzalayacak..

 

Yazarımızın şimdiye kadar basılmış eserleri şunlardır:

  • İstiklal Marşı Duruşu'yla Cumartesi Yazıları
  • Edebiyat ve Sinema Yazıları
  • Masiva
  • Futbolun Karakter Heykeli Trabzonspor
  • Mustafa Miyasoğlu'nun Romanları ve Romancılığı

*****

İstiklâl Marşı Duruşu’yla ‘Cumartesi Yazıları’ Artık Sizin Huzurunuzda!

Benden önce kitap yazan ve benden sonra yazacak olanlardan özürle...

Yazmak, zor iş...
Emek, uğraş, çaba, gayret, sabır, endişe, korku, heyecan bazen birlikte bazen de sırasıyla hep seninle beraber. Zihnindeki harf sayısı kadar, dert de var. Eksik bırakılanlar, fazlalığı alınamayanlar...

Bir de okuyucu... Layık olmak! Emeğine, masrafına, sabrına, zamanına değmek... Daha ilk cümleden itiberen sarmak sarmalamak ya da paketlenip eskimek. Hepsi bir iç...Ne kadar içten çıkarsa, o kadar içe ulaşacak.


Mevla’dan dileğim yazanın da okuyanın da emeği zayi olmasın. Bir kalbe ufak bir dokunuş olsa bile mutluluğu büyük...


Mevla niyetler gibi akıbetleri de hayreylesin!

 

*****

İnsana Ve Hayata Dair: İstiklâl Marşı Duruşu’ndan Cumartesi Yazıları’na

Yine ve yeniden Hayati Koca’yla birlikteyiz. Gelişen ve geliştikçe olgunlaşan bir üslup var karşımızda. “Hamdım, piştim, yandım” sürecinde “pişme” yani “olgunlaşma” kokuları alıyoruz. Kuşkusuz “yanmak” için daha vakit var. Üstelik bu vaktin ne zaman geleceğini kestirmek de imkânsız. “İnsan tanımlanmış; ama tamamlanmamış bir varlıktır” cümlesine atıfla varlık âlemindeki her şeyin ve herkesin tamamlanma çabasında olduğunu ya da olması gerektiğini hissetmek ne güzel.

Kişinin iştigal ettiği sanat ve edebiyatta olgunlaşmasının 40’lı yaşlardan sonra gerçekleştiği sıklıkla söylenir. Bu yargı özünde bir genelleme içeriyor. Her genelleme ise hatalı bir yargıya kapıyı aralık bırakmak anlamına gelir. Zira erken olgunlaşanlar olabileceği gibi olgunlaşması 60’lı yıllara kadar uzayanlar da olabilir. Genellemeler hatalı olsa da gerçeğin özünü temsil ettiğini hatırda tutmak gerek. Anlaşılan o ki, Hayati Koca yazım hayatında sağlam adımlarla ilerliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler