İGİAD 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İGİAD 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği´nin 8.Olağan Genel Kurul Toplantısı, 26 Ocak 2019 Cumartesi günü, İstanbul Bayrampaşa´da bulunan Golden Tulip Otel´in toplantı salonunda yapıldı.

İGİAD 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği´nin 8.Olağan Genel Kurul Toplantısı, 26 Ocak 2019 Cumartesi günü, İstanbul Bayrampaşa´da bulunan Golden Tulip Otel´in toplantı salonunda yapıldı.

İkram sonrası başlayan program; Kuran-ı Kerim Tilaveti, Selamlama Konuşmaları, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan’ın selamlama konuşmaları, Plaket Takdim Töreni, Genel Kurul Gündemi ve Teşekkür Konuşmaları ile son buldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat ve İLKE Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş selamlama konuşmaları yaptılar.

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, göreve geldiği günden bu yana geçen süre içerisinde iş ahlakı ve girişimcilik alanlarında ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların kamuoyunda takdir ile karşılandığını söyledi.

Önceliğimiz Rabbimizin rızası, siz üyelerimizin görüş ve önerileridir sözü ile konuşmasına başlayan Karahan: “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” Hadis´i Şerif´i gereğince aldığımız bayrağı yönetim kurulumuz ve komisyonlarımız tarafından daha yukarıya taşıma gayreti içinde olduk. İGİAD üyeleriyle bir araya gelmeye birliktelikleri artırmaya, birlikte hayırda yarışmaya önem vermektedir. İGİAD İktisadi hayatta yaptığı çalışmalar ile servet biriktirmenin gayreti içinde olmayıp iyilikleri biriktirmenin gayreti içindedir.

İGİAD İktisadi hayatın bize sağladığı imkânlarla sahip olduğumuz malların, meskenlerin ticarethanelerin vazgeçilmez olmadığına bunların üstünde sevgilerin olduğuna sevgide bunların üstün tutulamayacağına inanır. İGİAD İktisadi hayatın bir sonucu olan mala imtihan çerçevesiyle bakar, malın miktarını esas almaz niteliğine elde ediliş şekline bakar.

İGİAD üye adaylarını ilkeleri çerçevesinde değerlendirmekte üyelik şartlarına göre belirlemektedir. İGİAD´ın üyesinde aradığı vasıf helal iş ahlakı davranış, adil yaklaşımdır. İGİAD´ın üyeleriyle buluştuğu ortak nokta bu vasıflardır.

Hakkı, hakikati, adaleti, ahlakı her şeyin üstünde tutacağız bu değerlerimizden asla ayrılmayacağız. Zorlukların üstesinden hep birlikte, el birlikle geleceğiz. Her zorluğun ardından bir kolaylık olduğunu bileceğiz” dedi.

Program; İGİAD’da 10. yılını dolduran üyelere, komisyonlarda üstün performans sergileyen üyelere ve bir önceki dönem İGİAD Yönetim Kurulu görevini devreden üyelere plaket takdim törenleri ile devam etti.

8. Olağan Genel Kurul Toplantısı için divan heyetinin seçimine geçildi. Divan heyeti başkanlığına, önergenin oylanması neticesinde Reşat Petek, üyeliklerine ise Hasan Faik Tunalı ve Yılmaz Yaman seçildi.

Divan heyeti seçiminin hemen ardından geride bıraktığımız 2017-2018 yılı faaliyet raporunu Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Hüseyin Dinçel delegelere sundu. 2017-2018 dönemi bütçenin okunması, 2019-2020 dönemi tahmini bütçenin sunumu, 2017-2018 dönemi denetleme kurulu raporunun okunması ve İbrası için Mali İşler Komisyonu Başkanı Hasan Murat Bezirci kürsüye gelerek delegelere okudu.

Sunumların akabinde Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Yeniden İGİAD başkanlığına seçilen Ayhan Karahan kürsüye gelerek İGİAD Yönetim Kurulu adına delegelere bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Ayhan Karahan başkanlığındaki İGİAD Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Dinçel (Başkan Vekili), Ali Akyüz, Celalettin Cingöz, Duran Mesut Eren, Fikret Başar, Hacı Mehmet Köse, Hasan Murat Bezirci, İsmail Hakkı Karahan, Nuri Ecevit, Orhan Demir, Ömer Bedrettin Çiçek, Selçuk Kar, Sinan Şahin, Şükrü Özkara, Yusuf Şentürk.

İGİAD’ın yeni Yönetim Kurulu’nu ve diğer kurullara seçilen üyelerimiz tebrik ediyor, hayırlı çalışmalar diliyoruz.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler