İmam Hatip Mezunları EVET dedi...

İmam Hatip Mezunları EVET dedi...

Referanduma çok az bir zaman kala sivil toplum kuruluşları oylarının rengini açıklamayı sürdürüyor.İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği de (Önder)...

Referanduma çok az bir zaman kala sivil toplum kuruluşları oylarının rengini açıklamayı sürdürüyor.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği de (Önder) yaptıkları basın açıklamasıyla referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı. Dernek Başkanı Hüseyin Korkut, katsayı adaletsizliğinin düzeltilmesi, başörtüsü yasağı, istihdam ve sosyal hakların düzeltilmesi kapsamında yaklaşık 2 milyon imam hatip mensubunun 'evet' oyu kullanacağını belirtti.

Önder Genel Başkanı Hüseyin Korkut, referandum konusunda dernek olarak yaptıkları çalışmaları ve oylanacak anayasa değişiklik paketi ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Türkiye'de 28 Şubat süreci ve sonrasında birçok alanda hak mahrumiyeti yaşayan üyelerinin bu mağduriyetlerin giderilmesi için evet oyu kullanacaklarını ifade etti. Korkut, kendilerine bağlı 200'ün üzerinde kurum ile irtibatlı olarak Anadolu ve İstanbul'da geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ve üyelerle birebir görüştüklerini anlatan Korkut, bu kapsamda yaklaşık 2 milyon İmam Hatip mensubunun evet oyu kullanacağını söyledi.

Korkut, özellikle Başörtüsü ve Üniversiteye girişte uygulanan katsayı konusuyla ilgili mağduriyetlerin yüksek yargıda yapılacak düzenlemelerle giderileceğine inandıklarını anlattı.

İmam Hatip Lisesi mezunlarının askeri okullar ve polis akademisi sınavlarına giremediğini ve bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirten Korkut, milletin ilk kez kendi iradesiyle anayasa yapma imkanı bulduğunu ifade etti.

2 milyona yakın mezun ve mensubu ile Önder'in büyük bir topluluk olduğunun altını çizen Korkut, "Anadolu'da bölge bölge dolaşarak 200 kurumumuz ile üyelerimizle görüştük. 12 Eylül'de milletin iradesi üzerindeki vesayetin kaldırılması ve kendi alanımızdaki sorunların çözümü ile ilgili önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık bir buçuk aydır Anadolu'da bölge toplantıları yaparak başörtüsü meselesi, katsayı meselesi, kesintisiz eğitim, mezunlarımızın istihdamı ve din eğitiminin yayılması ile ilgili görüşlerimizi üyelerimizle paylaştık. Referandumda milletimizin sağduyusunun hakim olacağını ve güçlü bir 'evet'in çıkacağını ve eksik bulduğumuz bu değişikliğin yeni bir anayasa için fırsat olarak görüleceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler