İncirlik Almanya'da seçim malzemesi yapılıyor

İncirlik Almanya'da seçim malzemesi yapılıyor

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik uluslararası koalisyon güçlerine destek vermek için İncirlikte bulunan Alman askerlerinin Alman milletvekilleri tarafından ziyaretine izin vermeyen Türkiye'ye dönük kampanya başlatan..

Alman Sosyal Demokrat Parti SPD, İncirlik konusunu seçim malzemesi yapmaya başladı.

Girdiği eyalet seçimlerinde yenilgiye uğrayan Alman Sosyal Demokrat Parti SPD, İncirlik'teki Alman askerlerinin geri çekilmesini için Hıristiyan Demokrat Birliği CDU'ya baskı yapmaya başladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi için bastıran koalisyon ortağına yanıt verdi. Merkel, Ankara ile son bir uzlaşma girişiminde bulunacaklarını söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile çözülemeyen İncirlik krizinde son bir "uzlaşma denemesi" yapmak istiyor. Merkel, İncirlik’teki Alman askerlerinin çekilip çekilmeyeceği konusundaki kararı, bu son uzlaşma arayışının ardından almak istediğini açıkladı.

Merkel, Berlin'de yaptığı açıklamada Ankara'dan Alman milletvekillerine İncirlik üssündeki Alman askerlerini ziyaret izni çıkması için Dışişleri Bakanı Gabriel'in, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapacağı görüşmenin sonucunun beklenmesinden yana görüş bildirdi.

Merkel, karar almak için öncelikle bakanların görüşmesinin beklenmesi gerektiğini ifade etti.

"Parlamenterlere İncirlik'i ziyaret izni verilmesinin şart olduğunun" bir kez daha altını çizen Merkel, "Buna göre gelecek oturum haftalarında, nasıl yola devam edileceğine yönelik karar alacağız" dedi.

240 Alman asker İncirlik'te DAEŞ’le mücadele kapsamında uluslararası koalisyona stratejik destek amacıyla görev yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler