İrfan Küçükköy: Arif Nihat Asya Ve Sağ Yumruk

İrfan Küçükköy: Arif Nihat Asya Ve Sağ Yumruk

Arif Nihat Asya kürsüye çıktı. Söze şöyle başladı. “Gençler, sizler gibi sağ yumruğumu sıkıp heyecanla yukarıya kaldıramıyorsam da sağ yumrukların altında konuşmaktan şeref duyuyorum."

Arif Nihat Asya Ve Sağ Yumruk

Bir Hatıra
Arif Nihat Asya Ve Sağ Yumruk

1970 Kasımnda Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu’nda yedek subay öğrenci idim. Ankaralı Mücadeleci arkadaşlarımız, bir anma günü hazırlamışlar. Anma gününde, konuşmacılardan biri de Bayrak Şairi Arif Nihat Asya.


Mücadelecilerin konferansları, anma günleri hep miting havasında geçerdi. Bilgiler bile yüksek heyecan içinde sunulurdu. Koca salon tıka basa dolu, alkış ve sloganlarla inliyor. Heyecan yüklü konuşmalardan sonra sıkılı sağ yumruklar arasından geçerek Arif Nihat Asya kürsüye çıktı. Söze şöyle başladı. “Gençler, sizler gibi sağ yumruğumu sıkıp heyecanla yukarıya kaldıramıyorsam da sağ yumrukların altında konuşmaktan şeref duyuyorum."

Mücadelecilerin simgesi sıkılı sağ yumruk idi. Sonra nükte dolu beyitlerini sunmaya başladı. Tabiî ki bazıların sonunda toplu gülünmesi gerekiyordu. Ben yedek subay pantolonumun üstüne emanet, sivil bir ceket giymiştim. Heyecanın dozajını düşürmemek için topluluğa sloganlar söyletmiştim.

Toplantı sonunda programı düzenleyen gençlerle bir süre ayakta sohbet ettiler. Arif Nihat Asya o gençlere "Bizim sağ yumruğumuz da hep sıkılı ama bizim nesil bir türlü omuzlarının üstüne kaldıramadı. Sizleri kutluyorum. Siz gençler bunu başardınız” dedi.

Arif Nihat Asya’nın yanında iki milletvekili daha vardı. Bunlardan biri “Biz müsaade isteyeceğiz. Ağabeyleriniz yok mu? Tebrik edelim” dedi. Gençler “Melih Abi var” dediler. Koştular. Aradılar. Bulamadılar. “Bulamadık” dediler. Milletvekilleri herhalde gençleri çoluk çocuk görmüşlerdi. İyi ki bulamadılar. Çünkü o ağabeyleri, o tarihte, Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi idi ve fakat lise öğrencisi gibi görünüyordu.

Kaynak: Arif Nihat Asya Ve Sağ Yumruk - İrfan Küçükköy

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler