İrfan Küçükköy: İmam Hatip Okullarının Geleceği

İrfan Küçükköy: İmam Hatip Okullarının Geleceği

Başka bir İmam Hatip öğrencisine okulda çocuklar namaz kılıyor mu dedim. Sürekli mi dedi. Evet dedim. Dudak büktü. Üç beş kişi dedi.Bunları yazdığım için bana kızanlar olacak. Kol kırılır. Yen içinde kalır, diyen olacaktır. Ya yen içinde kangren olursa..

İmam Hatip Okullarının Geleceği

Bizim okuduğumuz zamanlarda, İmam Hatip Okulu mezunlarının Üniversite'ye gitme hakkı yoktu. Önceleri bütün dersler verilerek lise diploması alınırdı yani lisenin üç senelik dersleri tümden dışardan sınavla verilirdi, birkaç sene sonra Lise son sınıf derslerinden sınavla, daha sonra sadece fark dersleri (altı ders) dışardan sınavla verilerek lise diploması alınır oldu. Böylece Üniversite sınavına girilerek doktor, mühendis, avukat, hakim, savcı olunurdu. Daha sonra Lise fark sınavı kalktı. İmam Hatip mezunları her yere girer oldular. Böyle on binler var. İmam Hatip Mezunlarının %50'si üniversiteli olurdu. Nitekim kendi kızım da İmam Hatipten mezun oldu ve halen dahiliye uzmanı doktor.
Önce 28 Şubat, sonra da şimdiki uygulama İmam Hatip mezunlarının önemli fakültelere girme yolunu kesti.

Ablamın kızı Yeğen rahatsızmış. Geçmiş olsuna gittim. Orada torunlarını gördüm. Farklı İmam Hatip Okullarında okuyorlarmış. Ümitleri kırık. Üniversiteye gidecek misiniz dedim. İmam Hatip Okulundan önemli fakültelere gidilmesi zor. Hatta yok dediler. İstadiki bir rakam bilmiyorum. Hiç bir devirde İmam Hatip okulları bu kadar zayıf düşmemişti. İmam Hatip Okulları çok. Kontenjanlar dolmuyor dediler.
Sınıflarındaki öğrenci sayısını sordum 20-30 arası dedi. Önemli üniversiteye gidecek yok. Başka okullarda okuyamaz, Bari İmam Hatip'te okusun, dinini öğrensin diye gelen öğrenciler var, dediler.
Hiç bir devirde İmam Hatip Okulları bu kadar zayıf olmamıştı. Üstelik kimse çare düşünmüyor.
Üniversiteye gidecek misiniz dedim Latince bir fakülte söylediler. Sağlıkla ilgili mi dedim. Hayır yemek yapımı ile ilgili meslek diye söylediler. Hiç olmazsa bir meslek sahibi oluruz dedi.
Başka bir İmam Hatip öğrencisine okulda çocuklar namaz kılıyor mu dedim. Sürekli mi dedi. Evet dedim. Dudak büktü. Üç beş kişi dedi.
Bunları yazdığım için bana kızanlar olacak. Kol kırılır. Yen içinde kalır, diyen olacaktır. Ya yen içinde kangren olursa.
Müjdeli haber verebilecekler varsa, yorum bölümüne yazsınlar. Yanan yüreğimize soğuk su serpmiş olurlar.
Dershanelerin kaldırılması İmam Hatip Okulu mezunlarının üniversite sınavı kazanmasının yolunu kesmiştir. FETÖ ihanetinin başka türlü çaresi düşünülmeliydi. Bu konu özel işlenmelidir.

yazının devamı..

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler