İsmail Koncuk: “16 Yıl Neler Çektiğimiz Unutulmamalıdır”

İsmail Koncuk: “16 Yıl Neler Çektiğimiz Unutulmamalıdır”

Baskıcı yönetimiyle kamu çalışanlarını canından bezdiren AKP hükümetini eleştiren İsmail Koncuk, “16 yıl neler çektiğimiz unutulmamalıdır” dedi.

İsmail Koncuk: “16 Yıl Neler Çektiğimiz Unutulmamalıdır”

İsmail Koncuk memura sahip çıktı:

Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından olan Türkiye Kamu-Sen’in yedi yıl başkanlığını yaptıktan sonra sürpriz bir şekilde istifa ederek siyasete giren ve İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen partisinin Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk kamu çalışanlarına sahip çıktı.

Baskıcı yönetimiyle kamu çalışanlarını canından bezdiren AKP hükümetini eleştiren İsmail Koncuk, “16 yıl neler çektiğimiz unutulmamalıdır” dedi.

Çiftçinin, işçinin, emeklinin yanı sıra kamu çalışanlarının da 16 yıldır AKP hükümetinden çok çektiğini ifade eden Koncuk, “Öğretmen ve memur mülakatı AKP’nin eseridir. Gençlerin alın teri çalınmıştır. Yönetici mülakatında ise onbinlerce yönetici adayı hazırlanmış torpil listelerine yenik düşmüştür. Kamuda ya yandaş ol, ya da dışarıda kal dönemi başlamıştır” diye konuştu.

 

‘KAMUDA KUNTA KİNTE DEVRİ YAŞATILDI’

4B’li öğretmen ve memur 3. Sınıf memur uygulamasına tabi tutulduğunu da iddia eden İsmail Koncuk, “Kamu çalışanları, tayin, terfi, eş durumu gibi hakların dışına itilmiş, aynı işi yapan, aynı eğitimi almış insanlara adeta farklı ülke vatandaşı gibi, farklı hukuk kuralları uygulanmıştır. Aile birliği hayal bile edilemez olmuştur. 4B, 4C’li çalışanların yıllarca feryadı duyulmamış, tüm talepleri yok sayılarak kamu da adeta Kunta Kinte devri başlatılmıştır. Son 4C adımı da boşa atılmış, 4B içinde 4C adacığı oluşturulmuştur. Kamu 16 yılda hallaç pamuğu gibi atılmış, ayrıştırma, yandaş kayırma zirve yapmıştır” şeklinde konuştu.

 

‘HESAP GÜNÜ YAKIN’

Sosyal medya sayfalarında hükümeti eleştiren memurların, muhaberat devletinde yaşıyorcasına ya soruşturma geçirerek sürüldüğünü, açığa alındığını ya da meslekten ihraç edildiğini görmenin derin üzüntüsünü de yaşadığını belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, hak ve hukukun rafa kaldırıldığını iddia etti. Kamu çalışanlarının, düşünmek, eleştirmek gibi en tabi hakları dahi kullanamaz olduğunu da belirten İsmail Koncuk, “Kamu çalışanları şimdi 16 yılın muhasebesini yapıyor ve kendilerine 3 kuruş zammı dahi çok görenleri, korkutanları, yandaş olmaya zorlayanları hiç unutmuyor. Tüm memurluk kalkacak, herkes sözleşmeli olacak öyle mi? Bu tehtidi  hiç bir memur asla unutmayacaktır. Hesap günü yakın. Allah nasip ederse, İYİ Parti iktidarında kamuda tek istihdam biçimi 4A olacak, ucube mülakat kaldırılacak, liyakat ve kabiliyet kamuda tek kriter olacak. Hak, hukuk kavramları asla çiğnenmeyecektir. Duruşumuz bellidir, diğerleri de bellidir. İYİ Parti köprüden önce son çıkış” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler