İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) heyeti, Macaristan İstanbul Başkonsolosu László Keller'i ziyaret etti

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) heyeti, Macaristan İstanbul Başkonsolosu László Keller'i ziyaret etti

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) heyeti, Macaristan İstanbul Başkonsolosu László Keller'i makamında ziyaret etti.

osman-sahbaz-3.jpg

Her iki ülke arasındaki eğitim, sosyo ekonomik ve kültürel iş birlikteliğin konuşulduğu ziyarete, YTÜ Uluslararsı İlişkiler Koordinatörü Dr. İbrahim Murat Turhan, YTÜ Uluslararası İşbirlikleri ve İkili Proğramlar Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Dilek İlhan Fındıkoğlu, YTÜ Mezunlar Derneği (YTÜMED) Başkanı Makina Yük. Müh. Fatih Ece ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz hazır bulundu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Başkonsolos László Keller, '' Dünyada önemli bir yere haiz, 1782 yılında József Nádor Teknik Üniversite (Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet) olarak kurulup, 1949 yılından sonraki adı Budapeşte Teknik Üniversitesi (BME) ile İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği

altyapısı 2014 yılında önceki Başkonsolos Hendrich Balázs ve Fahri Konsolosu Osman Şahbaz tarafından başlatılmış. İki ülke arasında eğitim ve üniversite iş birliği güçlendirme hususunda memnuniyetle her türlü desteği vermeye hazırız. Yıldız Teknik Üniversitesi'ni ve değerli Rektörünü en kısa zamanda ziyaret etmek isterim '' dedi.

YTÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. İbrahim Murat Turhan'da, ''Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz hocanın selamını getirdim. Makina ve inşaat mühendisliği konusunda Türkiye'nin en iyi fakültelerine sahibiz. Enerji enstitüsü kuruyoruz, uluslararası stratejik projelere açığız. İş birliği konusunda hızlı adımlar atarak iş birliğimizi geliştirmek ve sizi en kısa zamanda üniversitemizde ağırlamak istiyoruz'' dedi.

YTÜ Mezunlar Derneği (YTÜMED) Başkanı Makina Yük. Müh. Fatih Ece, '' İki dost ülke üniversite öğrenciler ve mezun mühendislere ev sahipliği yaparak birbirleri arasında köprü vazifesi kurup, aralarında ortak projeler geliştirecek birçok alan oluşacaktır, katkı vermeye hazırız'' dedi.

İki kıymetli üniversite kısa zamanda iş birliği içinde projeler üretir

Fahri Konsolos Osman Şahbaz'da,'' Bu görüşme beni gerçekten heyecanlandırdı. İnşallah iki kıymetli üniversite kısa zamanda iş birliği içinde projeler ürettiğini, hoca ve öğrenci değişiminin yanında bilimsel çalışmalar gerçekleştirildiğini görmeyi çok arzuluyoruz. Ve bunların olacağına inanıyorum. Bu süreçte üzerimize düşen göreve de hazırız'' dedi.

Karşılıklı hediyeleşmenin ardından, Başkonsolosu László Keller ve Macar Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı şair ve çevirmen Balázs Szőllőssy, ''Macar mimarların gerçekleştirilememiş projeleri'' sergisini Yıldız Teknik Üniversitesi heyeti ile birlikte gezdiler.

Akabinde heyet Başkonsolosluktan ayrıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler