İstiklal Ruhu Kudüs Şuuru Ödül Töreni Gerçekleştirildi

İstiklal Ruhu Kudüs Şuuru Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmasında İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yılı olması sebebiyle 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olmasını çok arzuladığını ve TBMM'ye iletilen bu isteğin kabulü sonrası 2021 yılının Akif ve İstiklal Marşı ile ilgili dolu..

auf.jpeg

İstiklal Marşı'nın 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Memur-Sen ve Genç Memur-Sen ortaklığında ve Üniversitemiz paydaşlığında gerçekleştirilen "Gençliğin Kaleminden Mehmet Akif" isimli üniversiteler arası deneme yarışması “Asım’dan Akif’e Mektup” isimli liseler arası mektup yarışması ve “İstiklal Marşı Resim Olsa Nasıl Çizilirdi?” isimli ilk ve ortaokul resim yarışması ödül töreni Memur-Sen Genel Merkezinde 17 Ocak tarihinde gerçekleştirildi.

İstiklal Ruhu Kudüs Şuuru Ödül Töreni Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Başkara, YTB Başkanı Abdullah Eren, Üniversitemiz Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz’ün konuşmalarıyla başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmasında İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yılı olması sebebiyle 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olmasını çok arzuladığını ve TBMM'ye iletilen bu isteğin kabulü sonrası 2021 yılının Akif ve İstiklal Marşı ile ilgili dolu dolu bir yıl olduğunu belirtti. Yıl boyu yapılan programlar arasında Genç Memur-Sen ile yapılan etkinliğin yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Arıcan, Üniversiteli gençlerin İstiklal Marşıyla ilgili yapılan deneme yarışmasına yoğun ilgi gösterdiklerinden bahsetti. Katılımcıların gönderdiği her bir metnin ayrı ayrı takdire şayan ve değerli olduğunu söyleyen Rektör Arıcan jürinin seçim yaparken zorlandığını dile getirdi. “Biz bu anlamda gelinen noktada gençlerimizden çok ümitvarız. Nurettin Topçu’nun yarınki gençlik dediği gençlikte bu gençliktir” diyen Rektörümüz, Üniversitemiz Kudüs Araştırmaları Merkezindeki lisansüstü çalışmalardan bahsederek yarışmaya katılan gençleri bu alanlarda da çalışmaya davet etti.

Kudüs Davasını ve Mehmet Akif davasını taşıyan Mehmet Akif İnan’ı da yâd eden Rektörümüz gerçekleştirilen program sebebiyle Genç Memur-Sen ve Memur-Sen’e teşekkürlerini sundu. Jüride bulunan üniversite hocalarımıza da emekleri için şükranlarını sunan Rektör Arıcan konuşmasının ardından deneme kategorisinde derece alan Şehlanur Çiçek ve Hüseyin Temiz’e ödüllerini takdim etti.

Program tüm kategorilerde derece alan öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ardından sona erdi. Üniversiteler arası deneme yarışmasında 1.lik ödülünü Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümünden Fatma Nur Öztürk kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler