Kitap okuyun

Kitap okuyun

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri...


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin" dedi.

 

 

ESKİŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin" dedi.

 

Avcı, Eskişehir Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 2013-2014 eğitim öğretim yılı karne dağıtım töreninden yaptığı konuşmada, 43 yıl önce mezun olurken yine aynı yerde bir konuşma yaptığını belirterek, başarılı olduğu için değil, "ağzı laf yapar" diye arkadaşları tarafından, mezunlar adına konuşma yapma görevinin kendisine verildiğini kaydetti.

 

Mezunları, öğretmenleri ve velileri tebrik eden Avcı, şöyle konuştu:

 

"Bugün karneleri alan Türkiye'nin dört bir köşesindeki bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. LYS'ye girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sağlık içinde güzel dinlenin. Öyle çok fazla da ders çalışmayın, tatilde. Güzel kitaplar okuyun, sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin, tarihi yerleri gezin. İlla 'ben okumadan duramam, bir şeyler okumam gerekir' derseniz. Oğuz Atay'ın 'Bir bilim adamının romanı' adlı kitabı yaz tatilinde iyi gider. Mutlaka bir şairiniz, romancınız, hikayeciniz olsun. Sait Faik'in bu yaz tatilinde tüm külliyatı okunabilir. Yine de keyfinize bakın. Bu tatili güzelce değerlendirin. İnşallah, seneye görüşmek üzere."

 

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise mezun olan öğrencilere geleceklerinde başarılar diledi.

 

Konuşmaların ardından Avcı'ya mezuniyet cübbesi ve okul kütüğünde kendisine ait olan sayfanın fotokopisi hediye edildi. Avcı, daha sonra mezun öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler