Adana Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Şehit Ömer Halisdemir'in Kabrinde Hatim Duası Yaptı

Adana Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Şehit Ömer Halisdemir'in Kabrinde Hatim Duası Yaptı
Adana Yüreğir Müftülüğü Bilal-i Habeşi Kız Kur'an Kursu'nun Yaz Kursu Öğrencileri, okudukları hatmin duasını Şehit Halisdemir’in kabri başında yaptı.

Adana Yüreğir Müftülüğü Bilal-i Habeşi Kız Kur’an Kursu Yaz Öğrencileri, Niğde Çukurkuyu köyüne giderek Şehit Ömer Halisdemir'in kabrini, yaşadığı evi ve ailesini daha sonra da Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezini ziyaret etti.
Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Yürekli organizesinde, Atakent Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri eşliğinde, Kız Kur'an Kursu öğrencileri ile velileri, şehit Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti.

Öğrencilerin Kabir Başında Hatim Duası
Gençlik Merkezi lideri Güniz Küstü, Bilal-i Habeşi Kız Kur’an Kursu öğreticisi Emine Yürekli eşliğinde, kurs öğrencileri ile birlikte FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in, Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret etti.

Niğde Müftülüğü Din Görevlisi Sezai Ergül rehberliğinde yapılan ziyarette, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile öğrencilerin okudukları hatmin duasını Şehit Halisdemir’in kabri başında hatim duası yapıldı.

Öğrencilerin Aile Ziyareti
Yaz Kur’an Kursu öğrencileri daha sonra Şehit Ömer Halisdemir'in abisi Savaş Halisdemir daveti üzerine evlerine gidip şehit ailesi ile bir araya geldi, Kurs öğrencilerine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Öğrenciler Şehit Ömer Halisdemir için hatim indirdiklerini, resim yaptıklarını ve burada bulunmaktan çok mutlu olduklarını söylediler. Öğrenciler, şehidimizin kıymetli kardeşleri Savaş Halisdemir, Soner Halisdemir ve kız kardeşleri ile bir süre sohbet ettiler.

Şehit kardeşi Savaş Halisdemir: “Abimin şehadetinden dolayı gururlu olduğunu belirterek, "Devletimiz bize sahip çıkıyor, milletimiz sahip çıkıyor. Ömer Halisdemir bunu yaptıysa, 86 milyon Türk milleti bizi bağrına basıyor." diye konuştu.

Öğrencilerin Yaptıkları Resim ve Notlar
Kurs Öğreticisi Emine Yürekli, şehit kardeşi Savaş Halisdemir’e Bayrak, Kur’an-ı Kerim ve Öğrencilerin yaptıkları resim, yazdıkları şiir ve notları hediye etti.
Öğrenci ve velileri Vatan şehitleri ve ailerine Vefa ziyaretlerinde duygulu anlar yaşadılar. Öğrenci ve velileri yapılan faaliyetten memnuniyetlerini belirterek, Yüreğir İlçe Müftülüğü, Atakent Gençlik Merkezi ve Niğde İl Müftülüğü' ne program da emeği geçen tüm görevlilere teşekkürlerini ifade ettiler.
Kaynak:Adanapost
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.