Lise öğrencileri temsili duruşma yaptı 

Lise öğrencileri temsili duruşma yaptı 

- Hakim ve savcı cübbesi giyen öğrenciler Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tülü’nün yönlendirmesiyle temsili yargılama yaptı

adalet.jpg

Lise öğrencileri temsili duruşma yaptı 

- Hakim ve savcı cübbesi giyen öğrenciler Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tülü’nün yönlendirmesiyle temsili yargılama yaptı

ADANA (AA) - Adana'da lise öğrencileri, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Adalet Köprüsü Olmaya Var Mısın" projesi kapsamında adliyeyi ziyaret ederek, hakim ve savcılarla görüştü, tarihi duruşma salonunda temsili bir duruşma yaptı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, suçun önlenmesi, mağdurun desteklenmesi ve hükümlülerin toplumla bütünleşmesi amacıyla yürütülen ve SODES tarafından desteklenen proje etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinden 50 öğrenci, Okul Müdürü Hüseyin Avni Güllü ve öğretmenleri eşliğinde Adana Adliyesini gezdi.

Adli işleyişi yerinde gören öğrenciler, taş binadaki tarihi duruşma salonunda temsili bir duruşma gerçekleştirdi. Cübbelerini giyip hakim, savcı, avukat olan öğrenciler Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü'nün yönlendirmesiyle temsili bir yargılama yaptı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü uzmanları ve öğretmenleri eşliğinde 5'er kişilik gruplar halinde hakim ve cumhuriyet savcılarını ziyaret eden öğrenciler, çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu. 

Çocuklar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak ile bir araya geldi.

Başsavcı Yeldan, öğrencilere hakim-savcılık mesleği ve adliyenin işleyişi ile ilgili bilgi verdi.

Özellikle gençlerin suça karışmasının önlenmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Yeldan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında yapılan okul ziyaretleri, seminerler ve öğrencilerin adliyeye davet edilmesindeki amaç adalet, suç, mağdur ve bağımlılık konularında öğrenciler arasında farkındalık yaratmaktır. Öğrenciler gerek seminerlerde, gerekse işleyişi yerinde görerek suçun önlenmesine yönelik daha detaylı bilgi sahibi oluyor. Ayrıca adalet kavramının toplum ve düzen için ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavrama fırsatı buluyorlar."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler