Macaristan Türkleri Yatırıma Çağırıyor

Macaristan Türkleri Yatırıma Çağırıyor

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, '' AB'nin orta yerinde Macaristan'da birçok bölge yüzde 50'lik teşvik kapsamında'' dedi.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, '' AB'nin orta yerinde Macaristan'da birçok bölge yüzde 50'ye varan teşvikler var'' dedi.

tayay_5..jpg

AB içerisinde en cazip fırsatlar barındıran Macaristan'a yatırım yapmaya davet ediyorum

Türkiye ve Macaristan arasında tarihten gelen geçmiş ortak bağlarımızın bulunduğunu ifade eden Büyükelçi Gábor Kiss, '' Tayaş Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Taycı, Yönetim Kurulu Üyesi Harun Taycı ve Finans Müdireniz Yüksel Uçkun ile sene başında Ankara'ya gelerek Macaristan Büyükelçisi olarak şahsımı ziyaret ederek, Macaristan'daki cazip yatırım imkanlarını sizlere geniş bir şekilde anlatmıştım. Bugün de davetiniz üzerine Kayseri Fahri Konsolosumuz değerli dostum Osman Şahbaz Bey ile fabrikanıza iade i ziyarette bulunuyoruz. AB içerisinde en cazip fırsatlar barındıran Macaristan'a yatırım yapmaya davet ediyorum. Gayrimenkul diğer AB ülkelerine göre çok daha cazip fiyatlarla alabilirsiniz. Turizm alanında her yıl hızlı artan bir büyüme izliyoruz. Enerji, savunma sanayi, gıda, tarım, çevre, otomotiv, otomotiv yan sanayi ve turizm alanlarında yatırım ve ortak işbirliği yapabiliriz. Macaristan'da Türk yatırımcısının sayısını artırmak istiyoruz. AB'de nitelikli işgücünü en ucuz bulup çalıştırabileceğiniz ülkeyiz. Her türlü destek ve yardıma hazırız'' dedi.

tayay_1..jpg

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Tayaş Gıda Sanayi Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kazım Taycı ise,'' Tayaş Gıda fabrikamızda Sayın Büyükelçi Gábor Kiss ve Sayın Fahri Konsolos Osman Şahbaz'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 1965 Yılında Konya Ereğli'de kurulan, bugünkü 1000 kişinin çalıştığı modern tesislerimizden dünyanın 115 ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Dünyanın tüm bölgelerindeki uluslararası gıda sertifikalarının tamamına sahibiz. Geçtiğimiz yıl 62 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Türkiye'nin en büyük 5. ihracatçısıyız. 2017 Yılı ihracat hedefimiz 75 milyon Amerikan doları olacaktır. Avrupa'da Polonya veya Macaristan'a üretim fabrikası kurmayı planlıyoruz. Bize yatırım konusunda göstermiş olduğunuz bu yakın ilgiden dolayı sizlere müteşekkiriz'' dedi.

tayay_3..jpg

Budapeşte'den 3 - 5 saatlik otomobil yolculuğu ile AB'nin birçok başkentine ulaşabiliyorsunuz

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz ise, '' Türkiye ve Macaristan arasında karşılıklı kazanç odaklı, yakın dostluk ve kardeşlik temelinde oluşturulmuş birçok anlaşmamız bulunmaktadır. Macaristan ile 3 Milyar dolara dayanmış dış ticaretimizi artırmamızı her toplantıda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlere hatırlatıyor. Orta Avrupa'da kavşak olarak nitelendirilebilecek bir konuma sahip olan Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'den 3 - 5 saatlik otomobil yolculuğu ile AB'nin birçok başkentine ulaşabiliyorsunuz. Önerim, Kayseri'den çok değerli bir yatırımcımızın daha önce çok cazip teşvik ve kolaylıklar sağlayan Dr. Ákos Kriza'nın Belediye Başkanlığı yaptığı ve Kayserimizin kardeş şehri olan Miskolc kentine yatırım yapmanızdır.'' dedi.

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Tayaş Gıda Sanayi Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kazım Taycı, Yunus Taycı, Teknik Müdür Adnan Akbay ve diğer yetkililer ziyarette hazır bulunda. Ziyaretin ardından fabrikadaki üretim bantları, depolama alanları, laboratuarlar ve ar-ge merkezi gezildikten sonra heyet fabrikadan ayrıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler