Macaristan'a Kayserili Yatırımı

Macaristan'a Kayserili Yatırımı

Macaristan'a gelen yabancı yatırımcıların içerisine Kayserili işadamları da katıldı.

mi̇skolc-2018.-15....jpg

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Kiss Gábor  ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkan (TÜMİŞAD) Başkanı, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri heyeti Macaristan seyahatinin ikinci gününe sabah erkenden Budapeşte’den 183 km. mesafedeki kardeş şehri Miskolc, Borsod Abauj Zeplen Bölgesi Hükümet Temsilcisi Vali Demeter Ervin'i makamında ziyaret ederek başladı.

Vali Demeter Ervin, '' Kayseri heyetini Miskolc'de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'nin güzel ve tarihi şehirlerinden Boğaz'ın incisi İstanbul ve Tekirdağ'da bulundum. Her Türkiye'ye gelişimde büyük heyecan ve mutluluk hissediyorum'' dedi.
Başkan Büyüksimitçi, '' Kardeş şehrimiz Miskolc'de sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Macaristan ile var olan işbirliğimizi artırmak, güçlendirmek ve Kayserili Ravaber şirketimizin Miskolc'deki yeni yatırımını yerinde görmek incelemek, destek olmak ve hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için buradayız. Ayrıca sizleri tarih ve sanayi şehri Kayseri'ye davet ediyoruz'' dedi.

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise, '' Miskolc'e her gelişimde kendimi dostlarımın yanında evimde hissediyorum. Kayseri'den gelen işadamlarımız arasında Miskol'de farklı alanlarda yeni yatırım düşünenler bulunuyor. Kayseri'mizin meşhur mantısını ya Kayseri'de veya Miskolc'de size yedirmek istiyoruz. Sizi en kısa zamanda Kayseri'de misafir etmek istiyoruz'' dedi.

KAYSO heyeti ve TÜMİŞAD Başkanı daha sonra kardeş şehir Miskolc Belediye Başkan Yardımcısı Pfliegler Péter'i ziyaret ettik. Belediye Meclis salonundaki toplantıda ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da güçlendirilmesi üzerinde duruldu. Toplantıda Borsod Abauj Zeplen Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bihall Tamás'da hazır bulundu.
KAYSO Başkanı Memet Büyükelçisi Miskolc ile kardeş şehir görüşmelerimizin 2012 yılında başta Kayseri'de, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın gayretli girişimi ve dönemim İstanbul Başkonsolos'u Kiss Gábor'un çalışmaları ile başladığını belirterek, 5 Ocak 2013 yılında da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile Milskoc Belediye binasında kardeş şehir protokolünün imzalandığını söyledi.
Başkan Büyüksimitçi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in de 5 Ekim 2017 tarihinde Miskolc'u ziyaret ettiğini belirterek kendilerininde 17 kişilik sanayici grubu ve TÜMİŞAD Başkanı değerli dostum Osman Şahbaz ile ilişkilerin devamı adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

İşbirliğimizin ve Güvenin Sembolü Kayseri'ye Yatırım Yapmaya Davet Ediyorum

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise, '' 6 Yıldır iki dost ve kardeş millet arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu gayretlerimizin ilk meyvesi Kayseri'den gelen güçlü bir işadamı yatırımcımız oldu.

İnşallah kısa zaman içerisinde 2. ve 3. işadamımız da farklı alanlarda Miskolc'e yatırım yaparak, istihdam sahası oluşturur. 

Avrupa'nın güvenilen köklü dost ülkesi Macaristan'a geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Çin, Güney Kore, Japonya ve  Türkiye'den 96 yeni yatırımcı ile birlikte 3,5 milyar Euro'luk yatırım geldi. Macaristan geçtiğimiz yıl yatırımcı rekoru kırdı.

Ayrıca bizde Macar işadamlarımızı da yakın işbirliğimizin ve güvenin sembolü Kayseri'ye yatırım yapmaya davet ediyorum. Yakın işbirliğimiz bölgesel ve uluslararası barış adına da çok büyük öneme sahiptir. El ele vererek yeni projelerle ikili ticaretimizi hak ettiği yere taşıyacağız'' dedi.

Miskolc şehrinde belediyenin yönetimindeki altyapı yatırımları ve birçok hizmetleri hazır Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde incelemelerde bulunan Kayseri heyeti arsa fiyatları, yatırımlar, destekler ve teşvikler hakkında bilgi aldı. 

Kayserili sanayiciler olarak KAYSO üyesi Ravaber şirketinin Miskolc Alsózsolca'deki yatırımını yerinde görülüp, hayırlı olsun dileklerini bizzat Ravaber taş yünü yöneticis Harun Hasyüncü'ye iletildi.

TÜMİŞAD Başkanı Şahbaz, " Bugün yine Miskolc'da tarihi bir gün yaşıyoruz. 6 Yıldır bu başarılı işbirliğimize destek veren Miskolc ve Kayserimizin tüm yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu başarılı çalışmalarımızın güzel bir meyvesi  ise Kayseri'den gelen büyük yatırımcımızdır ve devamı da geleceğine inanıyorum. Bu yıl içerisinde Miskolc heyetini Kayseri'de misafir etmekten mutluluk duyacağız dedi.

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Vali Demeter Ervin'e, Belediye Başkan Yardımcısı Pfliegler Péter'e ve  Borsod Abauj Zeplen Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bihall Tamás'a Kayseri'de isimlerine özel olarak hazırlattığı ''Kayserispor forması'' hediye etti. 

Kayseri heyeti daha sonra Budapeşte'ye döndü. Sonrasında 1916- 1917 yıllarında Birinci Dünya Savaşında 15. Türk Kolordusunda şehit olan, Budapeşte’nin 10. Bölgesinde Galiçya’da Şehit düşen 480 askerimizin bulunduğu Újköztemető mezarlığı ziyaret edilip ruhlarına Fatihalar okundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler