Madende ölü sayısı yine arttı

Madende ölü sayısı yine arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa?nın Soma ilçesinde 283 madencinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını...


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa?nın Soma ilçesinde 283 madencinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Bakan Yıldız yaptığı açıklamada, maden kazasına ilişkin idari ve adli soruşturma başlatıldığını ifade ederek, ?Değerli arkadaşlar, burada her zaman söylüyoruz, herhangi bir kusur varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. İdari olarak da, adli olarak da soruşturma başlamıştır. Teftiş Kurulları görevlerinin başındadır. Bütün vatandaşlarımızın müsterih olmasını buradan istirham ediyorum? dedi.

Yaralılardan 3?ünün tedavisinin sürdüğünü, diğerlerinin taburcu edildiğini söyleyen Yıldız, ?İnşallah sonuna gelmişizdir. Bu geceki ve yarın bizim için çok önemli. Bundan sonraki kısımda teknik olarak tartışılacak olan gündem oluşacaktır. Bizim şu anda düşündüğümüz tek şey işçi kardeşlerimizin oradan behamehal çıkarılmasıdır. Üç tane hastamız kaldı. Diğerleri de taburcu oldular. Hayati tehlikeleri kalmadı? diye konuştu.
Son olarak bir kişinin daha çıkarılmasıyla ölenlerin sayısının 283 olduğunu belirten Bakan Yıldız, ?Bu gece ciddi bir hareketlenme var. Şu ana kadar AFAD merkezimizde, diğer bütün kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalar ciddi bir şekilde elden geçiyor. Verdiğimiz rakamların tamamı teyit edilmiş rakamlardır. Teyit edilmemiş rakamları vermek istemiyoruz. En son kontrollerimizi yaparız ve sayımızı o şekilde açıklarız? dedi.

BAKAN YILDIZ: "6 İŞÇİ KARDEŞİMİZİN AİLELERİNE TESLİMİYLE İLGİLİ MÜRACAAT OLMADI, MÜRACAAT BEKLİYORUZ"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hayatını kaybeden 6 işçinin ailesine teslim edilemediğini belirterek, cenazelerini arayan ailelerin bir an önce facianın yaşandığı maden bölgesinde bulunan AFAD Merkezi'ne başvurmalarını istedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, facianın yaşandığı madenle ilgili son durum hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakan Yıldız, maden ocağındaki karbonmonoksit seviyesinde önemli bir düşüş yaşandığını ve bunun yangının sönmeye başladığının göstergesi olduğunu söyledi. Hayatını kaybeden 6 işçinin ailesine teslim edilemediğini belirten Bakan Yıldız, cenazelerini arayan ailelerin bir an önce facianın yaşandığı maden bölgesinde bulunan AFAD Merkezi'ne başvurmalarını istedi. Bakan Yıldız, "6 işçi kardeşimizin ailelerine teslimiyle ilgili müracaat olmadı. Müracaat bekliyoruz. AFAD Merkezi'nde bir birim kuruyoruz. Orada kimlik tanıma işlemi yapılacak. İşçi yakınlarını kaybedenlerin buralara müracaat etmelerinde büyük bir fayda var, ki bir an önce teslim edelim. Ben arıyorum diyenlerin müracaat etmediklerini görüyoruz. Maden ocağındaki yakınlardan çok az miktarın burada olduğunu gördük" diye konuştu.

Bakan Yıldız ayrıca, yarın ve cuma günü yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Her bir maden kazasının tekrar elden geçirilmesi gereken kısımları olduğunu belirten Bakan Yıldız, "Bunun üzerinde titizlikle raporlamalarına başlandı. Biz tabi kaynaklarımızı hareketlendirmemiz lazım. Ama tek bir şartla; işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle alakalı bütün mevzuatlara uyulması şartıyla. 114 tane kömür ocağı kapatıldı. Bunun üzerine ne kadar titiz durduğumuzu ispatındayız. Çevreye rağmen değil, çevreyle beraber yatırımlarımızı yapıyorsak işçi sağlığı da bizim için aynı derecede önemli" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler