Mağdur Ülkücülerden Erdoğan'a; Bize acıma...

Mağdur Ülkücülerden Erdoğan'a; Bize acıma...

Adana'da, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cezaevinde yatan ülkücüler, yaşadıkları acıları siyasi emelleri uğruna istismar ettiği gerekçesiyle Başbakan...

Adana'da, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cezaevinde yatan ülkücüler, yaşadıkları acıları siyasi emelleri uğruna istismar ettiği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta gurup toplantısında 12 Eylül 1980 darbesinde cezaevine girdikten sonra asılan ülkücüleri anarak ağlaması Adana'daki ülkücüleri rahatsız etti. 12 Eylül darbesinde cezaevine giren ve aralarında 11 yıl cezaevinde yatan ülkücüler, Başbakan'ın konuşmalarına tepki gösterdi. Ellerinde dövizlerle birlikte Atatürk Parkı'na gelen ülkücüler adına Fikret Özdoğan bir açıklama yaptı. Özdoğan, dönemin gerginleşen ve kutuplaşan siyasi ortamında bütün zorluklara rağmen inandıkları değerler için mücadele ettiklerini söyledi.

Özdoğan, kendilerine hiçbir zaman dokunaklı sözlerle acınmasını istemediklerini belirterek, "Ancak bir süre önce, 12 Eylül'de bizim yaşadıklarımız siyasi emeller için alet edildi. Bu görüntüler içimizi sızlattı" dedi.

Aralarında Ahmet Çankaya, Mahmut Ünüvar, Yaşar Biçer, Mustafa Kılavuz adlı ülkücülerin bulunduğu topluluk basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler