Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 11 personel görevlerinden uzaklaştırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 11 personel görevlerinden uzaklaştırıldı

 FETÖ'nün darbe girişimi - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 11 personel görevlerinden uzaklaştırıldı- Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz:...

 

FETÖ'nün darbe girişimi

 

- Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 11 personel görevlerinden uzaklaştırıldı

- Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: "FETÖ terör örgütüne ve yandaşlarına belediyemizde yer yoktur"

 

MERSİN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesinde 11 personel görevlerinden uzaklaştırıldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan kaos ortamı ve FETÖ terör örgütüyle ilgili basında çıkan haberler üzerine belediyede oluşturulan OHAL Koordinasyon Kurulunun bugün yaptığı toplantıda görülen lüzum üzerine hakkında araştırma ve inceleme yapılmasına karar verilen 11 personelin Teftiş Kurulu'na sevk edildiğini belirtti.

 

 Soruşturmanın selameti açısından 11 personelin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince görevlerinden uzaklaştırıldığını ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

 

"Mersin Büyükşehir Belediyesi demokrasi ve milli iradenin Mersin'deki merkezidir. Milli iradeye aykırı hiçbir unsurun belediyemizde varlığına imkan sağlanamaz. 15 Temmuz, Türk demokrasisine yapılan menfur bir saldırıdır. Türk milleti tarafından asla kabul edilemez. Bu konuda ülkede birlik ve bütünlüğümüze, demokrasi ve cumhuriyetimize yapılan hiçbir saldırı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tasvip edilemez. Bu elim olayı milletimize yaşatan FETÖ terör örgütüne ve yandaşlarına belediyemizde yer yoktur. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her kim olursa olsun, demokrasi düşmanlarını lanetliyoruz." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler