MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: “2023 seçimi çocuklarımız için, hepimiz için çok önemli”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: “2023 seçimi çocuklarımız için, hepimiz için çok önemli”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, 1. Feke Tapan Lavanta ve Turizm Festivali’nde binlerce vatandaşa hitap etti:

feke-tapan.jpg

“Bizim misyonumuz çok daha farklı. Bu coğrafyayı bize yurt yapan ecdadın bize yüklediği, bıraktığı bir misyon, bize gösterdiği bir vizyon var. Bir kızıl elmamız var. Sadece kendimiz için değil tüm insanlık için huzur istiyoruz. Meseleye evrensel boyutta bakıyoruz. Bundan dolayıdır ki Devlet Bahçeli ‘İnsanlığın huzura ihtiyacı var’ diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı şeyi ifade ediyor, ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını yazıyor ve bunu siyaset belgesi şekline dönüştürüyor.”

“2023 seçimi çocuklarımız için, hepimiz için çok önemli”

“Meseleye evrensel boyutta bakıyoruz”

ADANA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya , Adana’nın Feke ilçesinde 1. Feke Tapan Lavanta ve Turizm Festivali’nde binlerce vatandaşa konuştu, Türkiye’nin küresel emperyalist ülkelerce neden meşgul edilmeye çalışıldığını anlattı.

prof-dr-mevlut-karakaya-1.jpg

Binlerce insan festivale akın etti

Adana’nın Feke ilçesinde düzenlenen 1. Feke Tapan Lavanta Festivali hayli renkli ve coşkulu geçti. Feke Kaymakamlığı ve Feke Belediyesi ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen 1. Feke Tapan Turizm ve Lavanta Festivali'ne ilçe sakini ve ilçe dışından gelen binlerce vatandaşlar katıldı. Motocross ve Off road sunumları ile müzik etkinliklerine ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Festivale MHP Genel Başkan Yardımcısı 25. ve 26. Dönem Adana, mevcut 27. Dönem Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana Valisi Süleyman Elban, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, Ayşe Sibel Ersoy, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Milletvekili Ahmet Zenbilci, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Albay Taşkın Keleş, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, Feke Kaymakamı Vahit Yılmaz, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, ilçe belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Devlet Bahçeli’nin selamı yoğun alkışlarla karşılandı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selam ve sevgilerini ileterek “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin selam ve sevgilerini siz değerli Adanalı hemşerilerime iletiyorum. Allah sizlerden de ve kendilerinden de razı olsun” dedi. Bahçeli’nin selamı alanda bulunan binlerce vatandaş tarafından alkışlarla karşılandı.

Türkiye neden hedef yapılıyor?..

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, asırlardır Haçlı Seferleri’ni durduran ve sadece kendisini değil yakın coğrafyadaki başka milletleri de işgalden kurtaran Türk Milleti’nin son kurduğu en güçlü devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik Batılı emperyalist güçlerin siyasi, iktisadi ve terör saldırılarıyla hedef alındığını hatırlattı. Bununla birlikte Türkiye’nin bölgesel güç konumundan daha yüksek hedeflere erişmek istediğini, o yüzden küresel güçleri rahatsız ettiğini belirten Prof. Dr. Karakaya “21. yüzyılda yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Türkiye bu kurulan yeni dünya düzeninde gerçekten iddia sahibi ülkelerin başında geliyor. Birinci Dünya Savaşı'nda yenik sayıldık ve o dönemde kurulan dünya düzeninde bir etkimiz olmadı. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra da o savaşın galipleri yeni dünya düzeni kurdular. Orada da söz sahibi olamadık. Soğuk savaş dönemi küreselleşme dönemi ama bugün dünyaya baktığımızda yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Türkiye ise bu yeni dünya düzeninde iddia sahibi ülkeler arasında yer alıyor. İşte bu nedenle Türkiye hedef yapılıyor, bu nedenle Türkiye’nin istikrarsızlaştırılması amaçlanıyor; besledikleri, eline silah verdikleri terör örgütleriyle bizi bu yüzden meşgul ediyorlar, bu yüzden Türkiye’yi dışlıyorlar.”

“Meseleye evrensel boyutta bakıyoruz”

Karakaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaman zaman ifade ettiği “Daha adil bir dünya mümkün” sözlerine atıfta bulunan Karakaya, “Bizim misyonumuz çok daha farklı. Bu coğrafyayı bize yurt yapan ecdadın bize yüklediği, bıraktığı bir misyon, bize gösterdiği bir vizyon var. Bir kızıl elmamız var. Sadece kendimiz için değil tüm insanlık için huzur istiyoruz. Meseleye evrensel boyutta bakıyoruz. Bundan dolayıdır ki Devlet Bahçeli ‘İnsanlığın huzura ihtiyacı var’ diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı şeyi ifade ediyor, ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını yazıyor ve bunu siyaset belgesi şekline dönüştürüyor. İşte Cumhur İttifakı’nın farkı budur. Cumhur İttifakı’nı 15 Temmuz gecesi sela sesleri arasında siz kurdunuz, milletimiz kurdu. 2023 yılında yapılacak seçim bu anlamda geleceğimiz için, çocuklarımız için, hepimiz için son derece önem arz ediyor.”

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi…

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin demokrasi açısından da çok önemli olduğunu, geçmişte halkın sadece milletvekilini seçtiğini, oluşan Meclisin ise cumhurbaşkanını belirlediğini hatırlatarak “Bugün ise Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminde vatandaşımız önüne gelen iki sandıkla hem milletvekilini hem de cumhurbaşkanını ve hükümeti kendisi tercih ediyor. Dolayısıyla geçmişte TBMM’deki temsil oranları yüzde 50’lere kadar düşmüştü. Bu sistemde ise bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki temsil oranımız yüzde 98 seviyelerinde. Yine bu sistem dünya konjonktürünü de dikkate aldığımızda ülkemizin geleceği bekası, kalkınması için son derece önemli.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler