Rezak: Kudüs'ün gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz

Rezak: Kudüs'ün gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz

Malezya Başbakanı Rezak, "ABD ile birçok konuda iş birliğimiz var, ancak Kudüs konusunda kesinlikle uzlaşamayız. Kudüs'ün gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

KUALA LUMPUR

Malezya Başbakanı Necip Rezak, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla ilgili, Kudüs'ün gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Rezak, yaptığı açıklamada, "ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımakla Birleşmiş Milletler kararlarında yer alan egemenlik ilkesini ihlal etmektedir. ABD ile birçok konuda iş birliğimiz var, ancak Kudüs konusunda kesinlikle uzlaşamayız. Bu kararımızın sonuna kadar arkasındayız." ifadesini kullandı.ABD'nin Kudüs planını sadece Müslümanların değil Hristiyanların da kabul etmediğini belirten Rezak, "Kudüs'ün gasbdilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

Rezak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 13 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak İslami İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesine katılmak üzere hazırlık yaptığını ve bazı programlarını iptal edeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler