Sait Özdemir: Hepimiz birbirimize omuz veriyoruz..

Sait Özdemir: Hepimiz birbirimize omuz veriyoruz..

Sosyal bir varlık olan insan toplum içinde yaşar. Yaşadıklarından ve çevresinden de mutlaka etkilenir. Toplumsal dayanışma olmadan, birlik ve beraberlik sağlanmadan atılan her adım mutlaka başarısızlıkla sonuçlanır.

Hepimiz birbirimize omuz veriyoruz..

Sosyal bir varlık olan insan toplum içinde yaşar. Yaşadıklarından ve çevresinden de mutlaka etkilenir. Toplumsal dayanışma olmadan, birlik ve beraberlik sağlanmadan atılan her adım mutlaka başarısızlıkla sonuçlanır.

Toplum düzeni, birlik ve beraberlikle sağlanır. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın toplum hayatı bakımından ne kadar önemli olduğunu, birliğin temin edilememesi halinde sosyal bünyede nasıl huzursuzluklar çıkacağını toplumu bir insan vücuduna benzeterek anlatmak istemiştir. ‘Bazı organları hasta olan bir insanın vücudu nasıl zayıf ve güçsüz düşerse; düşmanlıkların yaygınlaştığı, birlik ruhunun kaybolduğu toplumlar da öyle güçsüzleşirler. Bu da düşmanın işine yarar. Bunun için bir milleti yıkmak isteyenler önce, o milleti meydana getiren fertler arasında ayrılık tohumları ekerek onları birbirine düşürürler. Birlik ve beraberliklerini bozarlar. Maddî ve manevî güçlerini kardeşlerine karşı kullanan ve düşmanlarını unutanlar kolayca başkalarına yem olurlar. Bu gerçek öteden beri bilindiği için, dünyaya hükmetmiş nice büyük devletler, düşmanları tarafından önce içeriden parçalanmış, sonra yıkılıp tarihten silinmişlerdir.’

Masal bu ya bu ya ormanın öyle bir bölümü varmış ki bu bölgede yaşayan canlıların hepsi birbirinin dilinden anlarmış. Bir gün çınar ağacı yaşlılığın da verdiği bitkinlikle : “Yoruldum be çocuklar! Şu dallarımdan biraz uzaklaşsanız. Biraz dinleneyim. Kendi başıma kalayım,” demiş üzerindeki kuşlara.

Bunu duyan kuşların bazıları hareketlenip uçmuş, bazısı kanadını bile kıpırdatmamış. Kuşların arasında uzun seyahatler yapan akıllı bir leylek varmış. O ortamı sakinleştirmek için sözü almış ve şöyle söylemiş:Ey koca çınar sen mi bizi taşırsın yoksa toprak mı? Bir gün olsun şu dağları, evleri, ağaçları, nice nice hayvanları sırtında taşıyan toprak şikâyet etmedi. Nice diyarlar dolaştım ağaçlar gördüm şu şikâyeti bir senden duydum.” Bu sözleri duyan toprak ise biraz mahcup ve tevazu ile : “ Hepiniz haklısınız.  Kâinatı ayakta tutan Allah’ın kudretidir.  Sizi ben de sırtımda taşımıyorum enerjimi Allah’tan, kâinatın sahibinden alıyorum. Siz kâinattan yani koca evrenden hiç şikâyet duydunuz mu? Ben de sizi sırtımda taşısam yorulurum elbette. Hepimiz birbirimize omuz veriyoruz yeter ki bir olduğumuzu unutmayalım.

Ağaç misali hepimiz birbirimize omuz vermiyor muyuz?

Peygamber Efendimiz (s.a.v) sözleri de bize Birlik Beraberlik içinde olmamız gerektiğini belirtir.

 “El sıkışın ki, kalplerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin.

Kalın sağlıcakla

Kaynak: Hepimiz birbirimize omuz veriyoruz.. - Sait Özdemir

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler