Seçim kampanyalarında bugün (7 Haziran 2018)

Seçim kampanyalarında bugün (7 Haziran 2018)
Hangi aday ne söyledi? Liderlerin açıklamaları, gündemdeki tartışmalar. 24 Haziran seçim kampanyalarında bugün.

Seçim kampanyalarında bugün (7 Haziran 2018)

Hangi aday ne söyledi? Liderlerin açıklamaları, gündemdeki tartışmalar. 24 Haziran seçim kampanyalarında bugün.

ANKARA

1. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun adı teröre destek vermek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarsus'ta Turizm Bölgesi ve 600 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Töreni’ne katıldı. (İzleyin)

"Araştırma-geliştirmeden bahsediyor ama Türkiye'de 77 tane teknokent, 900 tane Ar-Ge merkezi olduğunu dahi bilmiyor." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onlar Türkiye'yi  hala kendi bıraktıkları yerde zannediyorlar. Doğru dürüst milletin içine çıkmadıkları, vatandaşın kapısını çalmadıkları, kendi kısır dünyalarına hapsoldukları için Türkiye'nin 16 yılda nereden nereye geldiğini fark etmemişler."

İnce'ye 'Demirtaş ziyareti' tepkisi

Erdoğan, Mersin'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Selahhattin Demirtaş'ı ziyaretini, "Bunun adı demokrasi değil Bay İnce, bunun adı teröre destek vermek, bunun adı teröristlere destek vermektir." sözleriyle eleştirdi.

'Millet kıraathaneleri kuracağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Hatay İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde Hataylılara hitap etti. Erdoğan, "Millet kıraathaneleri kuracağız. Şimdi bunu tabii Bay İnce yanlış anlayabilir. Millet kıraathanesi deyince, iskambil oyunlarının oynandığı yer anlayabilir. Bay Muharrem, öyle değil, burası tamamen kitaplarla dayalı döşeli kütüphane ve içeride keki, çayı, kahvesi olacak ve burada gençlerimiz, yaşlılarımız gelecek ve kitabını alıp okuyacak." dedi. (İzleyin)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışındaki seçmene çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Güçlü Türkiye için, Avrupa'da ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya davet ediyorum." dedi.

'Daha iddialı hedeflerle milletimizin hizmetinde olacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "İnşallah 24 Haziran'dan sonra daha büyük, daha iddialı hedeflerle milletimizin hizmetinde olacağız." dedi. (İzleyin)

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk - Kanal D ortak yayınında soruları cevapladı. Erdoğan, "Son hafta, yeni yönetim sistemini bir programla açıklayacağım." dedi.

2. Yıldırım: Kürt de Türk de kardeştir

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Kars mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Yıldırım: Bu topraklarda Kürt de Türk de kardeştir

Başbakan Yıldırım, "Emperyal güçler Kürtlerin kanıyla, canıyla bir devlet kurmaya çalışıyorlar. Ama onlar şunu bilmiyorlar; bu topraklarda Kürt de Türk de kardeştir." dedi.

07.06.2018

"Türkiye'de emperyal güçlerin bir oyun planı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Bu oyun planında Kürtlerin kanıyla, canıyla bir devlet kurmaya çalışıyorlar. Ama onlar şunu bilmiyorlar; bu topraklarda Kürt de Türk de kardeştir, beraberdir, birliktedir, onlara göz diken de kalleştir." diye konuştu.

Yıldırım, Ardahan'da düzenlenen mitingde ise "Hiçbir terör örgütü, hiçbir darbe girişimi bizim bu kutlu yürüyüşümüzü asla durduramaz, bizi millet yolundan asla döndüremez." dedi.

3. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kütahya, Isparta ve Burdur'da

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde, sadece CHP'lilerin cumhurbaşkanı adayı olmadığını, CHP rozetini çıkardığını ve herkesin adayı olduğunu söyledi. İnce, "Benim cumhurbaşkanlığım döneminde vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak." dedi.

'Büyük şemsiye altında buluşmak yakışır bize'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Isparta 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, "Büyük şemsiye altında buluşmak yakışır bize, cumhuriyet şemsiyesi. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hepimiz bir şemsiyenin altında. Bunu birlikte başaracağız." dedi.

'Ben 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Burdur'da Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. İnce, "Ben 81 milyonun cumhurbaşkanı, hepinizin cumhurbaşkanı olacağım. Sağcı solcu yok, ben, sen, o yok. Biz varız. Kürt, Türk, Alevi, Sünni yok, 81 milyon var. Kadın erkek ayrımı yok." dedi.

4. Kılıçdaroğlu: Hedeflerimizi kendi bildirgelerine koymuşlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Number One Türk ve Number One FM ortak yayınında soruları yanıtladı.

AK Parti'nin seçim bildirgesinde "Nitelikli-niteliksiz okul ayrımını kaldıracağız" ifadesinin yer aldığına değinen Kılıçdaroğlu, “16 yıldır kaldırmadın yeni mi kaldıracaksın? Bizim seçim bildirgemizde öngördüğümüz hedefleri kendi seçim bildirgelerine koymuşlar. Önümüzdeki süreçte neyi, neden vaat edeceklerini ve neyi, nasıl yapacakların bilmiyorlar.” dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde, KOBİ temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bize bazen şu eleştiri yöneltiliyor. 'Siz eski sisteme mi dönmek istiyorsunuz?'. Gayet açık, net bir cevap veriyorum. Asla ve asla eski sisteme dönmek istemiyoruz. Çünkü o sistem, darbecilerin kurduğu sistemdi ve o sistemi en çok eleştiren bizdik."

5. Bahçeli: Biz 'cumhuriyet' diyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kayseri Bölge İstişare Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Varsın başkaları ihanet ittifakıyla avunsun, FETÖ ittifakından medet umsun, zillet ittifakına umut bağlasın. Biz 'cumhur' diyeceğiz, 'cumhuriyet' diyeceğiz. Biz Türkiye'nin ittifak ve iradesiyle hepsini şaşkına, alayını sudan çıkmış balığa çevireceğiz." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türkiye'nin ittifak ve iradesiyle hepsini şaşkına çevireceğiz

MHP lideri Bahçeli, "Varsın başkaları ihanet ittifakıyla avunsun, FETÖ ittifakından medet umsun. Biz 'cumhur' diyeceğiz, 'cumhuriyet' diyeceğiz. Biz Türkiye'nin ittifak ve iradesiyle hepsini şaşkına, alayını sudan çıkmış balığa çevireceğiz." dedi.

 

'Türkiye'nin ittifak ve iradesiyle hepsini şaşkına çevireceğiz'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen, "24 Haziran Yeni Bir Doğuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden, Nasıl?" temalı bölge istişare toplantısında yaptığı konuşmada, "Varsın başkaları ihanet ittifakıyla avunsun, varsın başkaları FETÖ ittifakından medet umsun, varsın başkaları zillet ittifakına umut bağlasın, biz cumhur diyeceğiz, biz cumhuriyet diyeceğiz, biz Türkiye'nin ittifak ve iradesinde hepsini şaşkına, alayını sudan çıkmış balığa çevireceğiz." dedi.

6. Bozdağ: Seçim terörle mücadeleyi zaafa uğratamaz 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde esnaf ziyareti sırasında gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

"Anamuhalefet, Kandil'e yönelik operasyonun seçim yatırım olacağını iddia ediyor, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya Bozdağ, şu yanıtı verdi:

"Türkiye ulusal güvenliğini, bölünmez bütünlüğünü korumakla mükelleftir. Terörle mücadeleyi esas almış bir ülkeyiz. Yani seçim var diye veya bugün memlekette şu konu var diye teröristlere, terör örgütlerine Türkiye'nin göz yummasını kimse beklememelidir. Seçimin varlığı bu mücadeleyi zaafa uğratamaz ve uğratması da mümkün değil."

Bozdağ, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde AK Parti Seçim İrtibat Bürosu açılış töreninde yaptığı konuşmada ise "Muhalefet partileri sanki sistem değişmemiş gibi devam ediyorlar. Sistem değişti, parlamenter sistem artık tarihe karıştı, yeni sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi." ifadesini kullandı.

7. Işık: Seçim ikinci tura kalmayacak

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Habertürk televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Işık, her cumhurbaşkanı adayının "ben seçileceğim" demesinin bu siyasette normal olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama her cumhurbaşkanı adayının ne söylediğinden ziyade milletin ne dediği önemli. Bunu da sokağa çıktığınızda, nabzı tuttuğunuzda görüyorsunuz. Yani ben şu ana kadar Cumhuriyet Halk Partili seçmenden dahi sayın İnce'nin birinci turda seçilebileceğine yönelik bir umut görmedim. İkinci tura kalabilir falan gibi söyleyenler olabiliyor Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni içerisinde ama benim gördüğüm şu; Cumhurbaşkanı seçimi inşallah ikinci tura kalmayacak." 

8. Akdağ: Memleketi maceraya götüremeyiz

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 24 Haziran seçimlerini Erzurum'da AA muhabirine değerlendirdi.

Akdağ, "Bizim mutlaka iş bilen bir liderle bir ustayla ve ekibiyle devam etmemiz lazım. Allah korusun memleketi bir maceraya götüremeyiz. 24 Haziran'da vatandaşımızın ve seçmenimizin bu doğrultuda bir karar vereceğine inanıyoruz." dedi.

9. Gül: Milletin bilmeye hakkı var

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. (İzleyin)

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in Amerika'dan iade talebiyle ilgili iddialarının hatırlatılması üzerine Bakan Gül, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Burada esas sorun kamuoyunun, milletin beklediği, 'Sayın İnce, hangi Amerikalı aramıştır. Amerika'dan Türk vatandaşı mı aramıştır, firarilerden birisi midir? Bu kişi ise ne söylemiştir, kim aramıştır. Bunu öncelikle tüm milletin bilmeye hakkı vardır. Burada gerçekten ciddiyetsizlik var. Ne oldu? 'Bir Amerikalı aradı.' Kim aradı, ne söyledi? Bunu milletle paylaşmak zorunda. Ama asıl hazin olan, siz Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanlığına talipsiniz, adaysınız, siz devletin ilgili kurumlarından gelen bilgilere değil de bir gelen telefona -acaba işlettiler mi, kim aradı, ne söylendi- buna itibar ediyorsunuz. Türk milleti, devleti asla gidip böyle bir yaklaşıma, tarza teslim etmez."

10. Çavuşoğlu: Türkiye çok daha güçlü olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "İnşallah 24 Haziran'daki seçimlerden sonra yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemiz çok daha güçlü olacak." dedi.

11. Soylu: 24 Haziran milletin eline geçmiş en önemli fırsat

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

24 Haziran'ın sadece bir seçim olmadığına işaret eden, "Bu memleketin yıllarca karşı karşıya kaldığı olumsuzlukları, tarihin çöplüğüne atmak için bu milletin eline geçmiş en önemli fırsattır." diye konuştu.

12. Demircan: Güzel şeyler olacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sinop Durağan Devlet Hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Darbecilerin kurduğu sistemle Türkiye yoluna devam edemez. Onun için inşallah 24 Haziran'dan sonra Türkiye'de daha güzel şeyler olacak." değerlendirmesinde bulundu.

13. Meral Akşener Yalova'da

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, partisinin Yalova il teşkilatınca 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, "Milletim uygun görsün, teveccüh göstersin cumhurbaşkanı seçileyim ilk ziyaretimi o 18 adalardan birine yapacağım." dedi.

14. Temel Karamollaoğlu Adana'da

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Seçimden sonra kolları sıvayıp mecliste mutlaka bu kuvvetler ayrımını sağlayacak bir anayasa değişikliğini hazırlayacağız ve milletimizin huzuruna getireceğiz." dedi.

15. Yurt dışında ilk oylar kullanıldı

Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Almanya, Avusturya ve Fransa'daki Türk seçmenler sandık başına gitmeye başladı

Almanya'daki Türkler sandık başında

Almanya'daki Türk seçmenler, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için sandık başına gitti.

07.06.2018

Seçmenler 7-19 Haziran tarihlerinde yerel saat ile 09.00-21.00 arasında randevu alınmasına gerek olmadan oy kullanabilecek.

16. Gümrük ve sınır kapılarında da oy verme işlemi başladı

Gümrük kapıları ile sınır kapılarında da oy verme işlemi başladı.

Yurt dışında yaşayan, seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler, pasaport ve kimliklerini ibraz etmelerinin ardından oylarını kabinlerde kullanarak, sandığa attı.

17. YTB'den 'Türkiye için oy ver, Türkiye için oy vakti' kampanyası

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenin rahat oy kullanabilmesine yönelik "Türkiye için oy ver, Türkiye için oy vakti" sloganıyla başlattığı kampanya Kapıkule Sınır Kapısı'nda tanıtıldı.

18- Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda konuşma sırası belirlendi

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde cumhurbaşkanı adayları ile siyasi partilerin propaganda konuşmalarının yayın saatleri ve sıraları saptandı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.