Somalı Çocuklar İçin Rehber Görevlendirildi

Somalı Çocuklar İçin Rehber Görevlendirildi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Soma'daki çocukların travma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını, çocukların psikososyal takviyesi için 70 uzman rehber...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Soma'daki çocukların travma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını, çocukların psikososyal takviyesi için 70 uzman rehber görevlendirdiklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesindeki çocukların ciddi bir travma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Ve Rehberlik Genel Müdürlüğü olarak bölgedeki çocuklarımızın öncelikle psikososyal takviyesi için 70 uzman rehberimizi görevlendirdik" dedi.

Bakan Avcı, Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Konferans Salonu'nda düzenlenen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 26. Dönem Genel Kurulu'na katıldı.

Avcı, Genel Kurula verilen arada basın mensuplarının Soma'daki maden faciasına ilişkin soruları üzerine hayatının kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bakan Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz de karınca kararınca elimizden geleni yapmaya çalıştık, çalışıyoruz. Milli Eğitim Vakfımız, biliyorsunuz hayatını kaybeden kardeşlerimizin eğitim gören çocukları için her kademede ilkokuldan üniversiteye kadar burs vaadini açıkladı. Onun dışında başka kurumlarımız da özellikle eğitim gören şehit yakınları için katkıda bulunacaklarını açıkladılar" dedi.

Çocukların eğitimine gösterilen duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür eden Avcı, "Soma'daki çocuklar, ciddi bir travma tehlikesiyle karşı karşıyalar. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Ve Rehberlik Genel Müdürlüğü olarak bölgedeki çocuklarımızın öncelikle psikososyal takviyesi için 70 uzman rehberimizi görevlendirdik. Bunlar sahada çalışmaya başladılar" diye konuştu.

Bakan Avcı, okullardaki öğretmenlere de bu koşullarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda ayrıca bilgilendirme yapıldığını belirtti.

Bir soru üzerine Avcı, bölgeye bir ziyaret planı olmadığını belirterek, gerçekten yapacak bir işi olmayan kişi ve kurumların bölgede yığılmasının muhtemel sakıncalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da ifade ettiğini söyledi.

Avcı, ekiplerin çalışmalarını zorlaştıracak ziyaretlerden kaçınmak gerektiğini ifade etti.

"Bir an önce hayatın akışına uygun programlara sizin de dönmenizde yarar var"

Bakan Avcı'nın, basın mensuplarına "UNESCO Genel Kurulu ile ilgili bir şey sormayacak mısınız? Burada UNESCO Genel Kurulu yapıyoruz" demesi üzerine gazeteciler "gündemden dolayı" cevabını verdi.

Bunun üzerine Bakan Avcı, "Bu tür toplumsal terapi için hayatın akışının bir an önce normale dönmesinin önemi var. Bunun için bence bu tür şeyleri atlamayın. Sadece bu konuya odaklanmak aynı zamanda toplumsal terapi bakımından da gecikmelere neden olabilir. Bir an önce hayatın akışına uygun, programlara sizin de dönmenizde yarar var" dedi.

Türkiye'nin, son UNESCO Genel Konferansı'nda, UNESCO tarihinde pek rastlanmayan bir oyla, Kültürel Mirasın Korunması Komitesine üye seçildiğini anımsattı.

Bakan Avcı, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin UNESCO Yürütme Kurulu'na aday olacağını kaydetti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler