Sosyal medya anketinde çarpıcı sonuçlar

Sosyal medya anketinde çarpıcı sonuçlar

Optimar Araştırma tarafından '17 Aralık ve Sosyal Medya Anketi'ne katılanların yüzde 59,5?i 'Devlet sırları yayınlanırsa sosyal medya kapatılabilir'...

Optimar Araştırma tarafından '17 Aralık ve Sosyal Medya Anketi'ne katılanların yüzde 59,5?i 'Devlet sırları yayınlanırsa sosyal medya kapatılabilir' yanıtını verdi.

30 Mart seçimlerinin en yakın sonuçlarını tahmin eden araştırma firması Optimar tarafından Türkiye genelinde 2311 kişiyle sosyal medya araştırması yapıldı. 17 Aralık operasyonu ve sosyal medya temasıyla yapılan araştırma 18-71 yaş aralığındaki katılımcılarla gerçekleştirildi.

Yapılan ankette katılımcılara ilk olarak "Sosyal medya mecralarının kapatılmasını doğru buluyor musunuz?" diye sorulurken, yüzde 56.3 "Evet" yüzde 35.0 "Hayır", yüzde 8,7 ise "Kararsızım" yanıtını verdi. Katılımcılar, "Sosyal Medyada özel hayat ihlal edilirse kapatılabilir mi?" sorusuna da yüzde 56,5 ile "Evet" yüzde 34,5 "hayır" yüzde 9,1 ile "kararsızım" diye cevap verdi. Araştırmaya katılanlara son olarak "Sosyal medyada devlet sırları yayınlanırsa kapatılabilir mi?" diye soruldu. "Evet" diyenlerin oranı yüzde 59.5 olurken, "Hayır" yüzde 31,8 "kararsızım" diyenler ise yüzde 8,7 oldu.

16 MİLYON TWİTTER KULLANICISI VAR

Sosyal medyayla ilgili kanaatleri detaylı biçimde değerlendirmek istediklerini belirten Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, "Türkiye?de 16 milyon twitter kullanıcısı var. Sosyal medyayla ilgili saha araştırmalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda siyasileri çok da yeterli bulmuyorum. Seçimlerden önce oldukça aktif biçimde sosyal medya kullanan bazı belediye başkanlarının da sosyal medyayı bıraktığını görüyorum. İletişim devamlılık ister. Seçimden seçime sosyal medya başına geçilirse oradaki seçmende güvensizlik duygusu oluşur. Bir siyasal iletişim uzmanı olarak yerel yöneticilere, sosyal medyayı boş bırakmamalarını öneriyorum" dedi.İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler