TEOG'da stres yok başarı var

TEOG'da stres yok başarı var

 8. sınıfların katıldığı, bu yıl ilk kez uygulanan yeni sınav modeli TEOG amacına ulaştı. Öğrenciler üzerindeki sınav baskısı azalırken,...

 

8. sınıfların katıldığı, bu yıl ilk kez uygulanan yeni sınav modeli TEOG amacına ulaştı. Öğrenciler üzerindeki sınav baskısı azalırken, öğretmenlerin daha özenli çalıştığı gözlendi.

Tuğba Ceyhan/Ankara/Star

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 8. sınıflar ikinci dönem Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları (TEOG), altı temel ders için pazartesi ve dün başarı ile tamamlandı. Sorular ve yanıtları MEB?in web sayfasından yayınlanırken, bakanlık bu yıl ilk kez uygulanan sınava ilişkin öğretmenlerin ve öğrencilerin görüşlerinin alındığı rapor hazırladı. Rapora göre, merkezi sınav, öğretmenlerin azmini, öğrencilerin devamlılığını artırırken öğrenci üzerindeki sınav baskısını da azalttı. 13 ilden 5 bin 312 öğrenci ve bin 526 öğretmene yöneltilen anketten öğrenci ve öğretmenlerin yeni sistemden memnun oldukları sonucu çıktı.

Müfredata özen gösterildi

Raporda öğretmenlerin müfredatı yetiştirmek için daha özenli çalıştıkları tespit edilirken, yüzde 43?lük kısım sınavın öğrenci-öğretmen ilişkisini olumlu etkilediğini belirtti. Öğrencilerin kendi okullarında sınava girmelerinin motivasyonu arttığı görülürken, sınavın dönem içinde yapılan sınavlardan biri olmasının öğrenci üzerindeki baskıyı azalttığı görüldü. Öğrencilerin planlı çalışma alışkanlığı kazanmasında da etkili olan TEOG, öğrencinin dersi derste öğrenmesini ve okullardaki devamlılık oranlarında artış sağladı. Yüzde 40?lık kesimin devlet okullarına olan güvenin arttığını belirttiği araştırmada, ilk sınavda başarısız olanların 2. dönemde telafi şansı bulması da olumlu bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler