Tuğluk: BDP'nin siyaset dışı bırakılması tehlikeli

Tuğluk: BDP'nin siyaset dışı bırakılması tehlikeli
 Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP'nin siyaset dışı bırakılmasını çok tehlikeli bulduğunu söyledi.BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan...


 

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP'nin siyaset dışı bırakılmasını çok tehlikeli bulduğunu söyledi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, PKK terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 36'sı tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın tutuklu sanıklarının serbest bırakılmasını istedi.

Sanıklara destek vermek üzere geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kışanak, tutuklu gazeteciler hakkında ileri sürülen suçlamaların tamamının haber faaliyetleri olduğunu ileri sürdü.

Kışanak, ''Yaptıkları tek şey, bu ülkede olup biteni, yaşananları doğru eksiksiz zamanında kamuoyuna ulaştırmak için mücadele etmektir. Suçlama çok açık şekilde gösteriyor ki Türkiye'de gazetecilik, devlet nezdinde, hükümet nezdinde tehlikeli bir suçtur'' diye konuştu.

Gazetecilerin aylardır tutuklu olduğunu kaydeden Kışanak, ''Temenni ediyoruz ki, buradan olumlu bir sonuç çıkar ve tutuklu gazeteciler serbest bırakılarak Türkiye bir utançtan kurtulur'' dedi.

-Aysel Tuğluk-

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise gazetecilerin iktidarın talimatıyla açılmış bir dava ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürerek, ''Bu arkadaşlarımız bugün tutsaksa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protokol basınından olmadıkları içindir'' diye konuştu.

PKK'lılarla kucaklaşma-

Tuğluk, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Hakkari'de yol kesen teröristlerle kucaklaşmalarına ilişkin soruşturma başlatılması konusundaki soru üzerine Aysel Tuğluk, şunları söyledi:

''Sarılmanın, kucaklaşmanın neresi suçtur? Ben sarılırken barış ve kardeşlik adına sarıldım. Barışı kucakladım. Bence bunlarla uğraşacağına bu ülke gerçekten o insanların neden dağa çıktıkları, neden silah aldıkları üzerinde bir tartışma yürütmeli. Biz orada da barış mesajları verdik. Orada da çözüm mesajları verdik. Bize sarılan gerilla da barış mesajı, çözüm mesajı, kardeşlik mesajı verdi. Biz orada savaşı övmedik. Düşmanlığı teşvik etmedik. Biz orada Kürt sorunun demokratik ve barışçı çözümü konusundaki düşüncelerimizi ifade ettik. Mesele tabii başka. Mesele siyaseten susturma olduğu için yaptığımız her meşru, her demokratik eylem ya da düşünce, bu iktidar tarafından bir suç kapsamına alınıyor. Ben BDP'nin siyaset dışı bırakılmasını çok tehlikeli buluyorum. Çünkü BDP'nin mecliste olması, demokratik siyasete olan inancı hala korur, Kürtler açısından. Ancak siz onu meclis dışına atarsanız, artık demokratik siyasete olan umudu kırılacaktır ve daha radikal yöne doğru kayış olacaktır. Bu da Türkiye'nin çok hayrına bir durum değildir.''

- ''Gerillaya düşmanca bakmak durumunda değilim'' -

Olayları iktidarın perspektifiyle değerlendirmek durumunda olmadıklarını ve teröristlere düşmanca bakmayacağını kaydeden Aysel Tuğluk, ''İktidarın baktığı gibi gerillaya düşmanca bakmak durumunda değilim. Bir kez daha söylüyorum, o gençler bu toprakların gençleri. Buradaki, bu halkın çocukları. Kiminin yeğeni, kiminin kardeşi, kiminin babası... Dolayısıyla bunları kabullenmek gerekiyor. Asıl mesele onları dağa götüren nedenlerin üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Bir suç işlediğimizi düşünmüyorum'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.