Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi ve siyasilerin programları..

Gündem

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu'na katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

2 - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünya çocuklarını kabul edecek, Trakya Üniversitesi "Geleceğim Sensin Koro ve Orkestrası" konserine katılacak.

3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Yerel Yönetimlerde Seçilmiş ve Atanmış Kamu Görevlilerinin Etik Farkındalığının Artırılması İçin Teknik Destek Projesi açılış törenine iştirak edecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüşecek.

5- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR tarafından düzenlenen İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı "İstihdam Seferberliği Buluşması"na katılacak.

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde istinat duvarının yıkılması nedeniyle çöken binanın olduğu bölgede incelemede bulunacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi, Fransız Askeri Mezarlığı, Cape Helles Anıtı ve 57. Piyade Alayı Şehitliği'nde düzenlenecek törenlere katılacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocukluğa Yeniden Bakış Çalıştayı"na iştirak edecek.

9- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresine katılacak.

10- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak. 

11- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

12- TÜİK, nisan ayı sektörel güven endekslerini ve şubat ayı inşaat maliyet endeksini duyuracak.

13- Sri Lanka'da terör saldırılarının ardından bölgedeki gelişmeler takip ediliyor.

14- Sudan'da askeri darbe sonrası ordunun atacağı adımlar ve muhaliflerle halkın tepkisi takip edilecek.

15- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

16- Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile üyeler, Yüksek Mahkeme'nin 57. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

17- FETÖ davaları

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılanmasına Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

18- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gölbaşı ilçesinde Fidan Dikim ve Uçurtma Şenliği'ne katılacak. 

19- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Akhisarspor ile Ümraniyespor, Spor Toto Akhisar Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

20- Basketbolda THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, İspanya temsilcisi Barcelona Lassa ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

- Günün diğer maçında İspanya'nın Baskonia ile Rusya'nın CSKA Moskova takımları karşılaşacak.

21- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvası 1. ve 2. tur müsabakalarıyla Spor Toto Tennis Park'ta sürüyor.

22- Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Fenerbahçe ile Galatasaray, Metro Enerji Spor Salonu'nda karşılaşacak.

23- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 2018-2019 sezonu şampiyonunun belirleneceği play-off final serisinin ilk maçında VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank Spor Sarayı'nda karşı karşıya gelecek.

24- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off 3-4'üncülük serisi ilk maçında Galatasaray HDI Sigorta ile Fenerbahçe Opet, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

25- Voleybolda Efeler Ligi play-off 3-4'üncülük serisi ikinci maçında Halkbank, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda Galatasaray'ı konuk edecek.

26- Basketbolda Erkekler FIBA Avrupa Kupası finalinin ilk maçında İtalya'nın Dinamo Sassari ile Almanya'nın s.Oliver Würzburg takımları karşı karşıya gelecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler